Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Laikapstākļu dēļ šogad pusgadsimta laikā mazākais saražotā vīna apjoms

Šogad saražotā vīna apjoms krities par 8,2%, tādējādi sasniedzot zemāko līmeni 50 gadu laikā, kas saistāms ar nepiemērotiem laikapstākļiem galvenajās vīnu ražojošajās valstīs Itālijā, Francijā un Spānijā, pavēstījusi Starptautiskā Vīna organizācija (OIV).

Pēc organizācijas apkopotās informācijas vīna ražošanas apjoms sarucis līdz 246,7 miljoniem hektolitru, tostarp Itālijā saražotā vīna apjoms samazinājies par 23%, Francijā - par 19%, bet Spānijā - par 15%.

Savukārt ASV iepriekš prognozētais vīna produkcijas apjoms šogad varētu sarukt daudz mazāk, proti, tikai par 1%, tomēr savas nelāgās korekcijas šajā plānā noteikti ienesīs postošie savvaļas ugunsgrēki galvenajā vīna štatā - Kalifornijā, kur smagi skarti divi no lielākajiem vīna ražošanas reģioniem.

Saražotā vīna apjoms sarucis arī Čīlē, savukārt Austrālijas vīna ražotājiem prognozēts 6% saražotās produkcijas pieaugums, tāpat Argentīna atguvusies pēc sliktās ražas pērn, spējot saražot par 25% vairāk vīna nekā pērn. Dienvidāfrikā šogad saražotās vīna produkcijas apjoms pieaudzis par 2%.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits