Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Laikraksti: Asadam varētu piedāvāt tiesisko imunitāti

Lielbritānija un ASV ir apspriedušas tiesiskās imunitātes piedāvāšanu Sīrijas prezidentam Bašaram al Asadam, ja viņš politiskās pārejas procesa ietvaros piekristu atteikties no varas, ceturtdien vēsta vairāki britu laikraksti.

Tostarp Lielbritānijas Ārlietu ministrija, lūgta komentēt ziņas, kas laikrakstos parādījušās, atsaucoties uz anonīmām britu valdības amatpersonām, apliecināja, ka darba kārtībā "nav nekādu jaunu piedāvājumu".

Diskusijas par iespējamo iniciatīvu notikušas pēc tam, kad G20 samita gaitā Meksikā ASV prezidents Baraks Obama un Lielbritānijas premjerministrs Deivids Kemerons saņēmuši šajā jautājumā zināmu iedrošinājumu no Krievijas prezidenta Vladimira Putina puses, vēsta laikraksts The Guardian.

Lielbritānija esot bijusi gatava apspriest imunitātes garantijas Asadam, ja tas nozīmētu varas nodošanu, kā tas jau noticis Jemenā. Konference šajā jautājumā varētu notikt, iespējams, Šveicē.

The Daily Telegraph vēsta, ka Asadam varētu tikt piedāvāts drošs ceļš uz sarunām Šveicē. Miera konference varētu tikt sarīkota Ženēvā vēl šī mēneša beigās, vēsta "The Independent", norādot, ka imunitātes garantiju ietvaros Asadam varētu piedāvāt pārcelties uz kādu citu valsti - Irānu vai Krieviju, piemēram.

Tostarp Ārlietu ministrijas preses pārstāvis sacīja: "Nekāda jauna piedāvājuma nav. Jo ilgāk turpinās slepkavošana, jo mazāk alternatīvu paliek Asadam. Tomēr tas ir Sīrijas tautas, arī opozīcijas, ziņā - lemt par pāreju, ieskaitot to, kādas alternatīvas ir Asadam." "Mēs turpinām darīt visu, kas ir mūsu spēkos, lai apturētu vardarbību Sīrijā. Lai virzītos uz priekšu, ir jāīsteno Annana plāns, tas ir starptautiski jāatbalsta, lai samazinātu slepkavību skaitu un vardarbību," norādīja amatpersona.

Annana sešu punktu miera plāns paredz sākt visaptverošu Sīrijas vadītu politisku procesu, kurā tiktu izskatītas Sīrijas tautas likumīgās prasības un bažas. Lai tas notiktu, pusēm ir jāizvirza pilnvaroti sarunu vadītāji. Tāpat plānā paredzēts apturēt vardarbību, nodrošināt iespējas humānās palīdzības sniegšanai, atbrīvot pēdējā gada laikā aizturētos un no protestu plosītajām pilsētām atsaukt drošības spēkus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits