Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Svētdiena, 12. maijs
Valija, Ina, Ināra, Inārs

Laime Eiropā - zaļajā vidē un naudā

Eiropas Savienībā ar dzīvi visvairāk apmierināto iedzīvotāju laimes spēks galvenokārt slēpjas iespējā izbaudīt zaļo vidi visapkārt un saņemt atbilstošu atalgojumu, liecina šonedēļ publiskotā ES statistikas aģentūras Eurostat aptauju rezultātu analīze Dzīves kvalitāte Eiropā, vēsta TheLocal.se.

Eiropas iedzīvotāju aptaujāšana gan bija notikusi jau 2013. gadā, taču šonedēļ publicēta sīkāka atbilžu analīze. No tās izriet, ka Eiropas Savienībā visapmierinātākie ar dzīvi ir Zviedrijas iedzīvotāji, kuri, līdzīgi kā Dānijas un Somijas iedzīvotāji, savu apmierinātību ar dzīvi novērtēja ar astoņiem punktiem no 10 maksimāli iespējamajiem.

Taču atšķirībā no respondentiem gandrīz visās ES dalībvalstīs, kas vislielāko apmierinātību pauda tieši ar laimi savā personīgajā dzīvē, zviedri nedaudz augstāk vērtēja zaļo vidi un atpūtas iespējas tajā, par to attiecīgi piešķirot 8,4 punktus atšķirībā no 7,1 vidējā rādītāja ES.

Tāpat zviedri savu finansiālo situāciju vērtēja augstāk nekā citu ES dalībvalstu iedzīvotāji. Zviedru apmierinātība ar atalgojumu izpelnījās 7,6 punktu vērtējumu, salīdzinot ar sešiem vidēji ES.

Latvijā iedzīvotāju apmierinātība ar dzīvi tika novērtēta ar 6,5 punktiem. Lietuvā - 6,7, Igaunijā - 6,5.

Pēc vecumu grupām Latvijas iedzīvotāju atbildes sadalījās šādi: 16-24 gadi - 7,3 punkti, 25-34 gadi - 7, 35-49 gadi - 6,4, 50-64 gadi - 6,2, 65-74 gadi - 6,1 un vecāki par 75 gadiem - 6.

Aptaujas dati rāda, ka jaunieši Eiropā lielākoties ir apmierinātāki ar dzīvi nekā vecie cilvēki, izņemot Dāniju, Nīderlandi, Zviedriju, Apvienoto Karalisti, Šveici un Norvēģiju, kur cilvēki vecumā virs 65 gadiem ir vēl laimīgāki. Pensijas sasniegšana lielākoties ES valstīs ir garantija lielākai apmierinātībai ar dzīvi, taču tā nav astoņās valstīs - Bulgārijā, Grieķijā, Francijā, Horvātijā, Itālijā, Latvijā, Polijā un Rumānijā, kur cilvēki vecumā no 65 līdz 74 gadiem nebija laimīgāki par cilvēkiem vecumā no 50 līdz 64 gadiem.

Latvijas iedzīvotāji visaugstāk - ar 8,1 punktu - novērtēja apmierinātību ar personīgajām attiecībām. Visneapmierinātākie viņi bija ar finansiālo situāciju - pieci punkti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits