Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Lībija: SKT delegācijas lieta ir nacionālās drošības jautājums

Lībijā aizturēto Starptautiskās Krimināltiesas (SKT) amatpersonu lieta ir nacionālās drošības jautājums un to izskatīs vietējā tiesa, trešdien žurnālistiem sacīja Lībijas valdības pārstāvis Nasers al Mana. "Lībija nepieņems draudus savai nacionālajai drošībai (..). Mēs ceram, ka Starptautiskā Krimināltiesa to sapratīs," piebilda al Mana.

Jau ziņots, ka SKT komanda četru cilvēku sastāvā pirms nedēļas ieradās Zintānā, lai tur tiktos ar bijušā Lībijas diktatora Muamara Kadafi dēlu Seifu al Islāmu. Amatpersonas vēlāk tika aizturētas it kā notikuša nacionālās drošības pārkāpuma dēļ.

SKT sestdien paziņoja, ka visi četri tiek turēti apcietinājumā. Tomēr, kā svētdien pavēstīja Lībijas pārstāvis SKT Ahmeds Džehani, apcietinājumā atrodas tikai divas SKT pārstāves - tiesas juriste Melinda Teilore un viņas tulce libāniete Helēna Asafa. Savukārt divi komandas vīrieši - Krievijas un Spānijas pilsoņi - Zintānā palikuši brīvprātīgi. Kā skaidroja Lībijas amatpersonas, uz tikšanos Teilorei bijusi līdzi pildspalvā iemontēta kamera un viņa mēģinājusi nodot Seifam dokumentu no viņa bijušā tuvākā palīga Mohammeda Ismaila, kurš bēguļo no jaunās Lībijas varas.

Informācijas avots Lībijas tieslietu struktūrās pirmdien apliecināja, ka četrotnei noteikts "preventīvs" 45 dienu apcietinājums un viņi ievietoti kādā Zintānas cietumā, kamēr varasiestādes izmeklē apsūdzības par draudiem nacionālajai drošībai. Otrdien savus kolēģus Zintānā apmeklēja SKT delegācija.

Pēc Lībijas valdības pārstāvja teiktā, SKT delegācija "pārkāpa savas pilnvaras un veica darbības, kam nav nekādas saistības ar tās misiju, nodeva dokumentus, kas rada draudus nacionālajai drošībai".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Spridzina, lai atbrīvotu tiltu sagrāvušo kuģi

Kontrolētā eksplozijā pirmdien ASV pilsētā Baltimorā tika saspridzinātas martā sabrukušā Frānsisa Skota Kija tilta laiduma metāla konstrukcijas, lai atbrīvotu pie tilta balsta iestrēgušo ko...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits