Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Lībija sola bijušo valsts premjeru tiesāt taisnīgā tiesā

Lībijas varasiestādes sniegušas garantijas, ka bijušais premjerministrs Bagdadi al Mahmudi tiks tiesāts taisnīgā tiesā, līdz ar to izpildot pēdējos Tunisijas izvirzītos nosacījumus ekspremjera izdošanai, trešdien apliecināja Tunisijas prezidenta birojs.

Tunisijas un Lībijas varasiestādes panākušas principiālu vienošanos par al Mahmudi izdošanu, kad tika saņemtas garantijas, ka būs taisnīga tiesa un ka visas apsūdzētā tiesības tiks respektētas, paziņojumā apliecināja prezidenta Moncefa Marzuki birojs.

Tiks izveidota Tunisijas neatkarīgu politiķu komiteja, kas uzraudzīs izdošanas procesu, kā arī to, kā tiek pildīti solījumi par Mahmudi tiesību ievērošanu jau tad, kad viņš būs izdots Lībijai, apliecināja prezidenta birojs. "Abas puses piekrita, ka šī komiteja apmeklēs Lībiju cik vien drīz iespējams un ziņos Tunisijas valdībai par savu misiju," teikts paziņojumā.

Mahmudi vēl sestdien, kad Tunisijas premjerministrs ļāva noprast, ka sliecas par labu izdošanai, sāka badastreiku. Viņa advokāts otrdien pauda nosodījumu valdības lēmumam. "Cilvēktiesībām Tunisijā un Tunisijas revolūcijai tas ir kauna traips," sacīja Mabruks Kurčids. Tripole jau divas reizes pieprasījusi Mahmudi izdošanu.

Bijušais Tunisijas pagaidu prezidents Fuads Mebazaa atteicās parakstīt izdošanas rīkojumu, bet viņa pēctecis Moncefs Marzuki tika teicis, ka neļaus izdot Mahmudi, ja nebūs pārliecināts, ka Lībijā viņam tiks nodrošināta taisna tiesa.

Ja Mahmudi nonāks Lībijā, tur viņam tiks izpildīts nāvessods, pārliecināti ir viņa advokāti un cilvēktiesību aktīvisti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits