Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +22 °C
Skaidrs
Trešdiena, 29. maijs
Raivis, Raivo, Maksis, Maksims

Lībijas iekšlietu ministrs noliedz Kadafi atbalstītāju uzbrukumu Benī Validai

Lībijas iekšlietu ministrs Favzi Abdelali pirmdien noliedza vietējo amatpersonu apgalvojumus, ka uzbrukumu Benī Validas pilsētai īstenojuši gāztā diktatora Muammara  Kadafi atbalstītāji.

Bijušais Lībijas Pagaidu pārejas nacionālās padomes loceklis Benī Validas pilsētā Mbareks al Fotmani pirms tam paziņoja, ka apmēram 100 līdz 150 Kadafi atbalstītāju pirmdien uzbrukuši valdības spēku bāzei, nogalinot piecus valdības spēku kaujiniekus, un pēc tam pārņēmuši kontroli pār pilsētu.

Arī Benī Validas pašvaldības preses sekretārs Mahmuds Varfelli sacīja, ka uzbrukumu īstenojusi "vecā režīma palieku grupa", un aicināja sniegt ārēju palīdzību pret iespējamu "slaktiņu".

Abdelali noliedza, ka Benī Validai uzbrukuši Kadafi atbalstītāji, un sacīja, ka apšaude notikusi pilsētas "iekšēju problēmu" dēļ. Ministrs Lībijas televīzijai paziņoja, ka kaujas notikušas starp Benī Validas iedzīvotājiem un esot saistītas ar "jautājumu par kompensācijām tiem, kurus skāris pagājušā gada karš".

"Mūsu iegūtā informācijā no pilsētas iekšienes nav teikts, ka tur būtu pacelti zaļie karogi, un tur nav nekā saistīta ar bijušo režīmu," sacīja Abdelali. Viņš tomēr apstiprināja, ka kaujās Banivalidā nogalināti pieci cilvēki.

Fotmani bija pastāstījis, ka uzbrucēji aplenkuši Aizsardzības ministrijas spēku 28.maija brigādes bāzi. Savukārt armijas komandieris no Benī Validas Salems al Vaers sacīja, ka pirmdien notikušās sadursmes izraisījusi pati 28.maija brigāde.

"Brigāde nesen aizturēja divus cilvēkus no tlatemu cilts, un pēc sarunām tika nolemts, ka viņi pirmdien tiks atbrīvoti. Kad cilts locekļi atnāca viņiem pakaļ, brigāde atteicās viņus atbrīvot, un izcēlās sadursmes," sacīja Vaers.

Benī Valida bija viena no pēdējām pilsētām, kuru ieņēma nemiernieki, kas sacēlās pret  Kadafi režīmu.

Lībijā pērn februārī sākās bruņota sacelšanās pret diktatora Muammara  Kadafi režīmu, kas bija valdījis kopš 1969.gada. Režīms tika gāzts augustā, bet Kadafi tika notverts un nogalināts 20.oktobrī savā dzimtajā pilsētā Sirtē.

Pagaidu pārejas nacionālā padome novembrī izveidoja pārejas laika valdību un solīja, ka šā gada jūnijā notiks pirmās demokrātiskās vēlēšanas  šajā valstī vairāk nekā 40 gadu laikā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits