Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Lībijas varas iestādes uzrādījušas apsūdzības ICC juristei

Lībijas varas iestādes uzrādījušas apsūdzības vienai no Starptautiskās krimināltiesas (ICC) darbiniecēm, Austrālijas juristeim Melindai Teilorei (Melinda Taylor), vēsta The Guardian, atsaucoties uz Lībijas valdības ANO Drošības padomei nosūtītu vēstuli. Austrālieti apsūdz mēģinājumā nodot spiegošanas videokameras un šifrētu vēstuli Lībijas gāztā līdera Muamara Kaddafi dēlam Saifam a Islāmam.

Lībijas varas iestāžu paziņojumā teikts, ka Melinda Teilora tikusi pieķerta ar lietiskajiem pierādījumiem tikšanās ar Saifu a Islāmu, kurš atrodas vietējā cietumā, laikā. Viņa it kā mēģinājusi nodot viņam vēstījumu no Mahmeda Ismaila – M. Kaddafi dēla galvenā padomdevēja un bijušā Lībijas izlūkdienesta vadītāja Abdullas al Senusi uzticības personas. Tāpat, kā apgalvo Lībijas puse, E. Teilore nodevusi apcietinātajam vēl citus dokumentus, kuri „apdraud Lībijas nacionālo drošību”.

Bez tam vietējās varas iestādes apgalvo, ka ICC juriste grasījusies nodot M. Kaddafi dēlam divas videokameras. Viena no tām bijusi iemontēta pildspalvā, bet otra – rokas pulkstenī. Tādējādi, pēc Lībijas puses domām, M. Teilore pārkāpusi Lībijas likumus, kā arī ICC morālos un profesionālos principus.

Patlaban Lībijas pilsētā Zintanā, kurā 7. jūnijā tika aizturēta M. Teilore, atrodas vēl trīs citi ICC darbinieki: tulce no Libānas, Krievijas diplomāts un Spānijas jurists. Viņiem nekādas apsūdzības nav uzrādītas, tomēr ICC pārstāvji nolēmuši palikt Lībijā, kamēr netiks atrisināts jautājums par viņu kolēģes likteni, raksta The Guardian. Jāpiebilst, ka Starptautiskā krimināltiesas un Lībijas attiecības ir ļoti saspīlētas - ICC cenšas no Lībijas panākt M. Kaddafi dēla izdošanu, savukārt Lībijas varas iestādes plāno tiesāt viņu pašu valstī.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Spridzina, lai atbrīvotu tiltu sagrāvušo kuģi

Kontrolētā eksplozijā pirmdien ASV pilsētā Baltimorā tika saspridzinātas martā sabrukušā Frānsisa Skota Kija tilta laiduma metāla konstrukcijas, lai atbrīvotu pie tilta balsta iestrēgušo ko...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits