Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Trešdiena, 29. maijs
Raivis, Raivo, Maksis, Maksims

Lībijas zemessargi sarīkojuši grautiņu luksusa viesnīcā Tripolē

Kādas Lībijas zemessardzes vienības dalībnieki sestdien, 24. martā, sarīkojuši grautiņu Turcijas kompānijai piederošā luksusa viesnīcā Rixos Tripolē, vēsta televīzijas kanāls CNN.

Kā informē televīzijas kanāls, luksusa klases viesnīcā Rixos līdz pat nesenam laikam dzīvoja viens no grupējuma zemessargiem – kāds Ali Dau Zintani. Nesen viesnīcas administrācija pieprasīja viņam vai nu samaksāt par sešiem dzīvošanas mēnešiem, vai atbrīvot numuru. A. Zintani atstāja viesnīcu, bet drīz vien atgriezās vairāku desmitu bruņoto cilvēku pavadībā.

Zemessargi izlauza ēkas durvis, iekļuva vestibilā un atklāja uguni. Apšaudes rezultātā, kā liecina sākotnējā informācija, neviens nav cietis, bet viesnīcas ģenerālmenedžeris Sukru Kocaks (Sukru Kocak) tika piekauts un pēc tam nolaupīts (viens no grupējuma līderiem paziņoja, ka viņš „izsaukts uz nopratināšanu”). S. Kocaku atbrīvoja tikai pēc tam, kad par zemessargu darbībām protestu iesniedza Turcijas vēstniecība. Konflikta noregulēšanā piedalījies Lībijas Nacionālās pagaidu vadītājs Mustafa Abdels Džalils, kurš šodien arī iecerējis apmeklēt Rixos, lai izteiktu oficiālu atvainošanos.

Pēc Muamara Kadafi gāšanas Lībija tika izveidots liels skaits zemessargu vienību. Oficiāli to uzdevums ir kārtības un likumības nodrošināšana, tomēr cilvēktiesību aizstāvji, tajā skaitā organizācija Human Rights Watch, apsūdz zemessargus liela skaita noziegumu izdarīšanā, ieskaitot slepkavības un cilvēku nolaupīšanas.

Pēc pilsoņu kara beigām 2011. gada septembrī kompānija Rixos viena no pirmajām atgriezās Lībijā. Gaidāms, ka viesnīca Tripolē atsās darbu pirmdien, 26. martā. Rixos pārstāvji arī paziņojuši, ka sestdienas incidents neietekmēs kompānijas lēmumu turpināt darbību Lībijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits