Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Liela daļa pasaules lidsabiedrību uz laiku aptur lidojumus uz Izraēlu

Liela daļa pasaules lidsabiedrību apturējušas reisus uz un no Izraelas, kas pēc palestīniešu kaujinieku grupējuma "Hamas" uzbrukuma pieteica karu Gazas joslā valdošajam grupējumam.

Izraēla pēdējo dienu laikā triecienus vērsusi pret vairāk nekā 1000 mērķiem Gazā, un palestīniešu kaujinieki turpina raķetes raidīt uz Izraēlu. Cita starpā tiešsaistē publicētā video redzams dumu mākonis netālu no Telavivas Ben Guriona lidostas. 

Lidostā atcelti vai kavējas daudzi reisi, kurus veic Izraēlas nacionālā lidsabiedrība "El Al" un citi reģionālie pārvadātāji, piemēram, Turcijas "Pegasus Airlines" un Grieķijas "Blue Bird Airways". 

ASV lidsabiedrības "American Airlines", "United Airlines" un "Delta Air Lines" pasažieru pārvadājumus ar Izraēlu apturēja pēc tam, kad ASV Valsts departaments izdeva ceļojumu brīdinājumu reģionam, atsaucoties uz iespējamu terorisma un pilsonisko nemieru risku. 

"American Airlines" reisus uz Telavivu apturēja līdz piektdienai, savukārt "United Airlines" sestdienas vakarā un svētdienas rītā veica divus plānotos reisus no Telavivas, bet pārējie reisi ir atcelti līdz drošības situācijas uzlabojumam. "Telta Air Lines" gaisa satiksmi ar Telavivu apturējusi līdz 31.oktobrim. 

Arī Eiropas un Āzijas lidsabiedrības apturējušas pasažieru pārvadājumus ar Izraēlu, piedāvājot pasažieriem naudas atmaksu un atceļot lidojuma pārcelšanas maksu. 

Francijas nacionālā lidsabiedrība "Air France" pēc konsultācijām ar Francijas un Izraēlas varasiestādēm lidojumus uz un no Telavivas atcēlusi "līdz turpmākam paziņojumam". 

Vācijas nacionālā lidsabiedrība "Lufthansa", kuras grupā ietilpst arī "Austrian Airlines", "Swiss" un "Brussels Airlines", reisus ar Izraēlu apturēja līdz sestdienai. 

Honkongas lidsabiedrība "Cathay Pacific Airways", "ņemot vērā jaunāko situācijas attīstību Izraēlā", atcēlusi otrdien un ceturtdien paredzētos reisus uz un no Telavivas. Kompānija sola piektdien sniegt informāciju par svētdien plānotā lidojuma norisi. 

"Virgin Atlantic" reisu starp Londonas Hītrovas lidostu un Telavivu atcēla pirmdien un otrdien, kā arī trešdien. 

Ungārijas zemo cenu lidsabiedrība "Wizz Air", kas veic reisus staro Izraēlu uz Abu Dabī un vairāk nekā 20 lidostām Eiropā, visus reisus uz un no Telavivas atcēlusi "līdz turpmākam paziņojumam". 

Arī Lielbritānijas "easyJet" pirmdien atcēla reisus no Londonas Lūtonas lidostas un Mančestras uz Telavivu. 

Nīderlandes nacionālā lidsabiedrība KLM vismaz līdz trešdienai atcēlusi reosus uz Telavivu. 

Tikmēr Lielbritānijas nacionālā lidsabiedrība "British Airways" paziņoja, ka "tuvāko dienu laikā ar pielāgotiem izlidošanas laikiem" plāno reisus uz Izraēlu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Tūristu uzvedības dēļ aizsegs skatu uz Fudzi

Japānas pilsēta Fudzikavagučiko kļuvusi par kārtējo tūristu vidū īpaši iecienīto pilsētu pasaulē, kas spiesta ieviest pasākumus tūristu radīto neērtību mazināšanai, vēsta Associated Press.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits