Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +10 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis

Londona vienošanos par Skotijas neatkarības referendumu cer panākt līdz oktobra beigām

Londonai un Edinburgai par Skotijas neatkarības referenduma nosacījumiem vienošanās jāpanāk līdz oktobrim, paziņojis Lielbritānijas ministrs Skotijas jautājumos Maikls Mūrs.

Viņš pavēstīja, ka tuvāko nedēļu laikā gatavojas tikties ar Skotijas premjerministru Aleksu Salmondu, lai atrisinātu visus jautājumus, kas kavē galīgo vienošanos. Tikmēr Skotijas valdība, kas referendumu par neatkarību vēlas rīkot 2014.gadā, paziņojusi, ka vēlas turpināt diskusijas.

Londona apgalvo, ka Skotijas reģionālajam parlamentam - Holirūdam - nav tiesību izsludināt referendumu, un vēlas šo jautājumu risināt, paplašinot tā pilnvaras, pamatojoties uz Skotijas likuma 30.sadaļu, kas paredz šādu iespēju ar atsevišķu rīkojumu, negrozot pašu likumu.

Sagaidāms, ka ceturtdien, Edinburgā uzrunājot Nacionālo uzņēmēju kongresu, Mūrs paziņos, ka gadījumā, ja Skotijas valdība vēlas pieturēties pie pašas izvēlētā referenduma termiņa - 2014.gada, vienošanās par 30.sadaļas piemērošanu panākama līdz oktobrim.

Ja vienošanās tiks panākta līdz oktobra beigām, gan Lielbritānijas, gan Skotijas parlaments līdz nākamā gada pavasarim varēs izdebatēt un apstiprināt attiecīgo rīkojumu.

Kā liecina Mūra runas teksts, kas nonācis britu raidorganizācijas BBC rīcībā, viņš gatavojas uzsvērt, ka Skotijas nākotne izšķirama "pie balsošanas urnām, nevis tiesas zālē" un ka 30.sadaļas piemērošana ir vienīgais veids, kā to panākt.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits