Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna
"Ir atsevišķi gudrinieki, kuri vēsta, ka Baltkrievija, kā viņi saka, ir "krievu pasaules" daļa un teju vai Krievija. Aizmirstiet," izteicies Lukašenko

Lukašenko: Krieviju biedē Baltkrievijas virzība uz Rietumiem

Krieviju biedē Baltkrievijas virzība uz Rietumiem, piektdien izteicies par Eiropas pēdējo diktatoru dēvētais Baltkrievijas prezidents Aleksandrs Lukašenko. Viņš atzinis Minskas un Maskavas attiecību saasināšanos saistībā ar Baltkrievijas fokusu Rietumu virzienā. Tomēr, pēc viņa teiktā, Krievijas valdībā ir cilvēki, kuru pozīcija atšķiras no Vladimira Putina redzējuma.

"Pēdējos gados šī situācija attīstās nebūtiski. Taču uzsveru vēlreiz - tur [Krievijā] ir dažādi spēki," teicis Lukašenko un piebildis, ka Putins par to "gan jau kaut ko zina, bet nav uzdrošinājies pateikt".

Lukašenko jau iepriekš izteicies, ka Baltkrievija nav "krievu pasaules" daļa.

"Ir atsevišķi gudrinieki, kuri vēsta, ka Baltkrievija, kā viņi saka, ir "krievu pasaules" daļa un teju vai Krievija. Aizmirstiet. Baltkrievija ir suverēna un neatkarīga valsts. Mēs ikvienu, kurš domā, ka tāda valsts nav bijusi, piespiedīsim cienīt mūsu suverenitāti un neatkarību. Nav bijusi, taču tagad ir, un ar to ir jārēķinās," izteicies Baltkrievijas prezidents.

Jānorāda, ka paša Lukašenko varas metodes un valstī pieļautie cilvēktiesību pārkāpumi iepriekš izpelnījušās Rietumvalstu kritiku un sankcijas.

Lukašenko ir Eiropā visilgāk pie varas esošais līderis, kurš par Baltkrievijas prezidentu kļuva 1994. gadā. Piemēram, pēdējās Baltkrievijas prezidenta vēlēšanās viņš ieguvis vairāk nekā 80% balsu. Opozīcijas līderiem vēlēšanās nebija ļauts piedalīties.

Lukašenko kritizējis Krievijas neseno lēmumu atjaunot pierobežas zonu ar Baltkrieviju. Krievija paskaidroja, ka kontrole ieviesta trešo pušu pilsoņiem, un tas neietekmējot Krievijas un Baltkrievijas iedzīvotāju pārvietošanos. Šo lēmumu Krievija pieņēma, Baltkrieviju iepriekš nebrīdinot.

Savukārt Baltkrievija nolēmusi ļaut 80 pasaules valstu pilsoņiem ieceļot un īslaicīgi uzturēties valstī bez vīzas. Ieceļot Baltkrievijā bez vīzas iespējams vienīgi caur Minskas lidostu, bet valstī uzturēties drīkstēs piecas dienas. Savukārt arī turpmāk nebūs iespējams bez vīzas šķērsot Baltkrievijas robežu kājām vai ar automašīnu.

Ar šo lēmumu Lukašenko izrādījis vēlmi spert soļus pretī Rietumvalstīm, taču tas nebūt neliecina par Baltkrievijas virzību prom no Krievijas ietekmes orbītas, izteicies Austrumeiropas politikas eksperts Andris Kudors.

Pievienotas pēdējās trīs rindkopas

Top komentāri

Letins
L
Visu cienu Baltkrievijas vadonim Lukasenkao, malacis!
latvietis
l
Krievi paši pagriezīs arī Kkrieviju uz rietumiem ! Un kremli pasūtīs dillēs !
andis
a
Domāju, ka pēc šovasar paredzētajām Balkrievijas un Krievijas karaspēka(tiks ievesti tūkstošiem karavīru un tehnikas) kopējām mācībām Baltkrievijas virzīšanās virziens Baltkrieviem tiks izskaidrots vienozīmīgi saprotami. Vai nu ar Mums,jeb Jūs esat ienaidnieki.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits