Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +9 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

MH17 katastrofas upuru tuvinieki Putinu iesūdz tiesā

Ukrainas austrumos 2014.gadā notriektās lidmašīnas pasažieru tuvinieki nolēmuši iesūdzēt tiesā Krieviju un tās prezidentu Vladimiru Putinu, vēsta britu raidorganizācija BBC.Upuru tuvinieki no Austrālijas, Jaunzēlandes un Malaizijas vērsušies Eiropas Cilvēktiesību tiesā, prasību pamatojot ar argumentu, ka tika pārkāptas liktenīgā Malaysia Airlines reisa MH17 pasažieru tiesības uz dzīvību.

Vietne News.com.au vēsta, ka tuvinieki cer par katru bojāgājušo piedzīt 10 miljonu Austrālijas dolāru jeb aptuveni 6,4 miljonu eiro kompensāciju. Prasībā kā atbildīgie norādīta gan Krievija, gan tās specifiski tās prezidents Vladimirs Putins._ _ASV bāzēts jurists Džerijs Skiners, kas specializējas aviokatastrofu jautājumos un šajā lietā pārstāv cietušo ģimenes, norādījis, ka "tuviniekiem ir grūti sadzīvot ar notikušo, zinot, ka tas [lidmašīnas notriekšana] bija noziegums".Jāatgādina, ka _Malaysia Airlines _aviolaineris tika notriekts virs Krievijas atbalstīto separātistu kontrolētas teritorijas ar Krievijā ražotu zenītraķeti Buk. Bojā gāja 298 cilvēki. Rietumvalstis un Ukraina notikušajā vaino Krieviju, bet Krievija savukārt - Ukrainu."Krievijai, kura vaino Ukrainu, tam nav nekādu faktisku pierādījumu. Mums ir fakti, fotogrāfijas, tonnām pierādījumu," komentējis Skiners. Pagaidām gan prasības iesniedzējiem jāgaida atbilde no tiesas, vai lietu pieņems izskatīšanai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Makrons brīdina, ka Eiropa "ir mirstīga"

Francijas prezidents Emanuels Makrons ceturtdien aicinājis Eiropu stāties pretī problēmām mainīgajā pasaulē un brīdinājis, ka "mūsu Eiropa šodien ir mirstīga un tā var nomirt".

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits