Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

MH370 mīklai paliekot neatrisinātai, no amata atkāpjas Malaizijas galvenais aviācijas uzraugs

Vairākus mēnešus pēc tam, kad pārtraukti pēdējie mēģinājumi Indijas okeānā uziet 2014. gadā pazudušā Malaysia Airlines reisa MH370 lainera vraku, izmeklētāji nāca klajā ar simtiem lappušu biezu gala ziņojumu, kurā gan iekļauti dažādi pieņēmumi, tostarp par iespējamu "nelikumīgu trešo pušu darbību", tomēr tā īsti skaidrība par lidmašīnas pazušanas apstākļiem netika viesta. Tas izraisījis sašutumu upuru tuvinieku vidū, kuriem nu ir pavisam niecīgas cerības uzzināt, kas īsti notika ar viņu mīļajiem. Ziņojumā gan izgaismotas vairākas būtiskas nepilnības gan Vjetnamas, gan Malaizijas gaisa satiksmes kontroles darbībā, tāpēc no amata atkāpies Malaizijas Civilās aviācijas departamenta vadītājs Azharudins Abduls Rahmans, vēstaThe Guardian.

Rahmans atzina, ka ziņojumā minētais apstiprinājis vairākus būtiskus standarta procedūras pārkāpumus gaisa satiksmes kontroles dienesta darbībā. "Tāpēc ar lielu nožēlu un pēc pamatīgām pārdomām esmu nolēmis atkāpties no Civilās aviācijas departamenta vadītāja amata." 

"Pēdējo četru gadu laikā esmu darījis visu, kas manos spēkos, lai palīdzētu reisa MH370 lidmašīnas meklēšanā, un esmu aizvien apņēmies gūt atbildes, kuras mēs visi meklējam. Mēs to esam parādā upuru tuviniekiem. Esmu apbēdināts, ka man amats jāpamet šādos apstākļos," piebilda Rahmans.

Viņš institūcijas vadītāja amatā būs vēl divas nedēļas.

Jau vēstīts, ka apjomīgajā ziņojumā konstatēts - lidmašīnas kursu nemainīja autopilots, tas darīts manuāli, tāpēc nav ticama versija par lidaparāta nolaupīšanu attālināti. Tomēr nelikumīga trešās puses iejaukšanās nav izslēgta. Tāpat pašlaik pieejamās informācijas analīze neliecina, ka lidmašīnai bijušas tehniskas ķibeles vai ka avārijā būtu vainojams kāds no pilotiem. 

Top komentāri

Koļegovs
K
Azharudins ir laipni aicināts uz Latviju... šeit ierēdņiem pat sapņos nerādās, ka dēļ tāda nieka vajadzētu atkāpties.
Vārds
V
Āboltiņa smejas vēderu turēdama.
Enģeļa viesis
E
Koļegovs - psihiski slimajiem arī morāles normas ir citas
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits