Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Ministrs: Saadi Kadafi paliks Nigērā

Lībijas gāztā līdera Muamara Kadafi dēls Saadi varēs palikt Nigērā, līdz nebūs atcelts ANO noteiktais ceļošanas aizliegums, neraugoties uz to, ka Lībijā pie varas nākušie nemiernieki pieprasījuši viņa izdošanu, otrdien apliecināja Nigēras ārlietu ministrs Bazums Mohameds.

Saadi, kas savulaik bija profesionāls futbolists, pameta Lībiju un devās uz Nigēru augustā, kad viņa tēva vadītais režīms cieta sakāvi pilsoņkarā. Kopš tā laika viņš uzturas Nigērā, kur valdība viņam piešķīrusi patvērumu humānu apsvērumu dēļ.

Līdzīgi kā uz daudzām Kadafi režīma amatpersonām, arī uz Saadi attiecināta ANO Drošības padomes rezolūcija, kas viņam liedz ceļot un ar kuru iesaldēti viņa aktīvi.

"Mums ir pienākums respektēt šo rezolūciju. Viņš ir šeit, viņš nevar ceļot. Kamēr šī rezolūcija nav pārskatīta, viņš paliks Nigērā," otrdien vakarā sacīja ārlietu ministrs Mohameds.

Interpols ir izdevis tā dēvēto sarkano cirkulāru, aicinot dalībvalstis arestēt un izdot Saadi. Lībijas jaunās varas - Nacionālās Pārejas padomes (NPP) - līderi pirmdien atkārtoti aicināja Nigēru grozīt savu lēmumu par patvēruma piešķiršanu Saadi.

"Nigērai nevajadzētu kļūt par patvērumu noziedzniekiem. Mēs aicinām Nigēru pārskatīt šo nepamatoto lēmumu," paziņoja NPP priekšsēdētāja vietnieks Abdelhafizs Goga. "Ja Nigēra dos patvērumu noziedzniekiem, šāds naidīgs un nepamatots lēmums ietekmēs mūsu attiecības."

Nigēras prezidents Mahamadu Isufu piektdien paziņoja, ka viņa valsts nolēmusi sniegt Saadi patvērumu humānu apsvērumu dēļ.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits