Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Miris pedofilijā apsūdzētais kādreizējais pāvesta vēstnieks Vesolovskis

Vesolovska lieta ir pirmais Vatikāna ierosinātais kriminālprocess par pedofiliju, un Romas pāvests Francisks personīgi uzdeva šo lietu izskatīt ātri.
Piektdienas naktī miris kādreizējais Romas katoļu baznīcas arhibīskaps un Vatikāna vēstnieks Dominikānas republikā Juzefs Vesolovskis, pret kuru bija izvirzītas apsūdzības bērnu seksuālā izmantošanā, vēsta ārvalstu mediji.

Iepriekš tiesas prāva šajā lietā kavējās viņa veselības problēmu dēļ. Garīdznieka statusu bijušais  Vesolovskis zaudēja pērn jūnijā, kad baznīcas tiesa atzina viņa vainu pedofilijā. Iepriekš - pērn septembrī - viņam līdz tiesas prāvas sākumam tika noteikts mājas arests. To vārgās veselības dēļ viņš pavadīja nevis cietumā, bet dzīvoklī, kas atradās vienā ēkā ar tiesu.

Iepriekš arī izskanējuši apgalvojumi, ka Vatikāns, atsaucot Veselovski uz Romu, centies viņu sargāt no bargākas tiesas Dominikānas republikā.

Poļu tautības Vesolovski 1972.gadā par priesteri ordinēja toreizējais Krakovas arhibīskaps kardināls Karols Vojtila - vēlākais pāvests Jānis Pāvils II.

Pērn pret Polijas ietekmīgo Romas katoļu baznīcu pirmo reizi ierosināta civilā tiesas prāva par pedofiliju. Sūdzību iesniedzis kāds 25 gadus vecs jaunietis, pieprasot 47 500 eiro lielu kompensāciju.

Katoļu priesteris, kurš seksuāli uzmācies upurim, kad viņš vēl bija bērns, tika notiesāts 2012.gadā uz diviem gadiem cietumā. Bet diecēze, kurā priesteris kalpoja, atteicās izmaksāt kompensāciju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits