Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +23 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Mirusi Rozālija Mera - pasaules bagātākā sieviete, kura savu bagātību nopelnījusi pašas spēkiem

Ceturtdien 69 gadu vecumā mirusi pasaules bagātākā sieviete, kura savu bagātību nopelnījusi pašas spēkiem, spāniete Rozālija Mera, vēsta aģentūra Reuters.

Atpūšoties Baleāru salās kopā ar meitu Sandru, bagātākā Spānijas sieviete piedzīvojusi sirdslēkmi. Viņa pārvesta uz privātu klīniku San Rafael de A Coruna Akoruņā Spānijas ziemeļos, kur ceturtdienas vakarā mirusi.

Žurnāls Forbes šogad atzina R. Meru par 195. pasaulē bagātāko cilvēku, viņas īpašumu kopvērtību lēšot 6,1 miljarda ASV dolāru (3,2 miljardu latu) apmērā. Tāpat viņa bija vienīgā Spānijas pārstāve, kas tika iekļauta izdevuma veidotajā pasaules 100 ietekmīgāko cilvēku reitingā.

Uzņēmējdarbībā R. Mera iesaistījās kopā ar savu šķirto vīru Amansio Ortegu, nodibinot kompāniju Inditex. Jau vienatnē R. Mera ir izveidojusi tādus zīmolus, kā Zara, Massimo Dutti, Bershka, Pull and Bear, Stradivarius, u.c..

Vienlaikus ar uzņēmējdarbību R. Mera bija redzama sabiedriskā aktīviste. Pateicoties viņas centieniem un finansējumam Spānijā tika izveidots fonds Paideia palīdzības sniegšanai bērniem – invalīdiem. R. Mera arī aktīvi iestājās pret Spānijas līdzšinējās valdības īstenotajiem taupības pasākumiem, samazinot finansējumu izglītībai un veselības aprūpei.

Jāpiebilst, ka Forbes 2013. gada miljardieru sarakstā A. Ortega ieņem trešo vietu ar 57 miljardiem dolāru (30,7 miljardiem latu), un ir gada laikā visstraujāk savu bagātību palielinājušais šī saraksta dalībnieks.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ukrainas armija nedaudz atkāpusies rietumu virzienā

Ukrainas armijas virspavēlnieks Oleksandrs Sirskis svētdien paziņojis, ka situācija frontē ir saasinājusies un krievi aktīvi uzbrūk visā frontes līnijas garumā, dažos virzienos gūstot taktiskus pan...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits