Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Mubaraka atbalstītāji naidīgi noskaņoti pret ārzemniekiem

Jau pāri pusnaktij viesnīcā dzirdama bļaustīšanās, kas nāk no ielas, tie ir apkārt esošo māju brīvprātrīgie rajona sargi, kuru vairākums šajā rajonā atbalsta prezidentu Hosni Mubaraku.

Viņi ir naidīgi noskaņoti pret visiem ārzemniekiem, pret žurnālistiem jo īpaši. 

Tas tagad ir labs mērķis gan viņiem, gan arī vietējai policijai, kas pirmajā demonstrāciju nedēļā ieguva daudz triecienu no opozīcijas atbalstītājiem.

No rīta Latvijas žurnālistu grupai jāatstāj viesnīca, jo esam nolēmuši doties uz vairāk nekā 400 km tālo kūrorta pilsētu Hurgadu, lai fiksētu, kā šo valsti sestdien atstās apmēram  300 latvijas tūristu. 

Saskaramies ar pirmajām problēmām, jo viesnīcas darbinieki nespēj pierunāt nevienu taksistu ņemt mūs savā mašīnā. Visi baidās par savu īpašumu, jo pret viņiem varētu vērsties Mubaraka atbalstītāji. 

Tomēr viens taksists atrodas, kas piebrauc vecā, nelielā, melnā mašīnā, ar grūtībām saliekam somas bagāžniekā, salonā un arī uz jumta, un dodamies uz Latvijas vēstniecību.

Tu mūs sagaida mikroautobuss ar diviem vadītājiem, kurus esam nolīguši tālākam ceļam. 

Esam netālu no Tahriras laukuma, kur norisinās demonstrācijas.

Redzam pāris nodedzinātas vieglās automašīnas, asfalts lejā zem tilta gluži vai nosēts ar akmeņiem, kas demonstrantu kaujās ir viens no galvenajiem ieročiem. 

Kādā vietā paceļas biezs melnu dūmu stabs, dažviet dežurē ēģiptriešu karavīri, ir bruņmašīna un tanki, kāds virsnieks izvieto savus karavīrus ielas malā, visiem karavīriem ir ķiveres ar aizsargstikliem.

Pie Kairas robežas iebraucam lielā armijas kontrolpostenī, abi šoferi parāda savus dokumentus un paskaidro, ka mēs trīs esam krievu tūristi, un mūsu mikroautobuss var mierīgi doties tālāk.

Pašlaik tuvojamies Hurgadai, 400 km ceļā ir bijuši visai tukši, un tādas pašas ir arī visas jūras malā esošās viesnīcas. 

Šeir pilnīgi nekas neliecina par dramatiskajiem notikumiem Kairā.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits