Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Naftas cenām pirmdien kritums

Naftas cenas pasaules tirgū pirmdien piedzīvojušas vien nelielu kritumu, spējot atgūties no straujās lejupslīdes, ko izraisīja pasaules galveno naftas ražotājvalstu nespēja vienoties par naftas ieguves apjoma iesaldēšanu.

Analītiķi norāda, ka naftas tirgu atbalstījis streiks, kura dēļ Kuveitas naftas ieguves apjoms samazinājies par vairāk nekā 60%.

ASV vieglās jēlnaftas West Texas Intermediate (WTI) cena maija piegādēm pirmdien tirdzniecības sesijas noslēgumā sarukusi par 0,58 dolāriem - līdz 39,78 dolāriem (35,18 eiro) par barelu.

Savukārt Londonas "Brent" jēlnaftas cena jūnija piegādēm tirdzniecību noslēdza ar kritumu par 0,19 dolāriem - līdz 42,91 dolāram (37,95 eiro) par barelu.

Rīta tirdzniecības sesijā naftas cenas samazinājās par gandrīz 7% pēc tam, kad svētdien Dohā notikušā naftas ražotājvalstu sanāksme noslēdzās bez vienošanās panākšanas, raidot kārtējo triecienu naftas tirgum.

Sāncensība starp OPEC un reģionālajiem smagsvariem Saūda Arābiju un Irānu neļāva panākt vienošanos, neraugoties uz sešas stundas ilgo oficiālo sanāksmi starp 18 naftas ieguvējvalstīm.

Irāna boikotēja šo sanāksmi pēc tam, kad šī valsts atteicās ievērot jebkādu vienošanos par ieguves apjoma iesaldēšanu, paziņojot, ka tā grib palielināt savu naftas ieguvi līdz līmenim, kāds pastāvēja pirms sankciju noteikšanai pret Irānu.


    Uzmanību!

    Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

    Seko mums

    Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

    Ziņas e-pastā

    Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

    LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

    Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


    Aktuāli


    Baltijas valstis

    Vairāk Baltijas valstis


    Eiropa

    Vairāk Eiropa


    ASV

    Vairāk ASV


    Krievija

    Vairāk Krievija


    Tuvie austrumi

    Vairāk Tuvie austrumi


    Cits

    Vairāk Cits