Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +24 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Nairobi lielveikalam uzbrukusi īpaša pašnāvnieku kaujinieku vienība

Uzbrucēji, kuri septembrī Nairobi lielveikalā Westgate noslepkavoja vismaz 67 cilvēkus, bija īpaša pašnāvnieku kaujinieku vienība, kas pēc slaktiņa nemēģināja bēgt, otrdien paziņojis Somālijas islāmistu grupējums Shebab, kas uzņēmies atbildību par asiņaino slaktiņu.

"Mocekļu brigādes" kaujinieki bija "brāļi, kas brīvprātīgi pieteicās iekļūt ienaidnieku rindās un izraisīt haosu, pirms ienaidnieks tos nogalina," teikts Shebab jaunākajā internetā publiskotajā žurnālā.

Grupējums neatklāja, vai uzbrucēji tika nogalināti, bet noliedza Kenijas armijas komandiera Džūljesa Karangi sākotnējos apgalvojumus, ka uzbrucēji mēģinājuši bēgt.

Shebab ekstrēmistu tīmekļa vietnēs salīdzinoši regulāri publisko savu žurnālu, kura otrdien atklātībā nodotais numurs veltīts speciāli Westgate uzbrukumam, kas sākās 21.septembrī.

Angļu un Austrumāfrikas svahili valodā rakstītais žurnāls ilustrēts ar daudzām šaušalīgām fotogrāfijām no uzbrukuma un papildināts ar cildinājumiem par veiksmīgo slaktiņu.

"Westgate nebija cīņa, tas bija vēstījums. Īstā cīņa vēl tikai nāks," norādīts žurnālā.

Grupējums neatklāja, cik cilvēku piedalījās uzbrukumā, bet policija uzskata, ka bijuši tikai četri uzbrucēji.

Interpols palīdz Kenijas drošības spēkiem identificēt četrus mirušos, kas, domājams, varētu būt bijuši uzbrucēji. Tikmēr medijos izskanējušas ziņas, ka uzbrucējiem, iespējams, izdevies aizbēgt, lai gan drošības spēki to kategoriski noliedz.

Kenijas Sarkanais Krusts informēja, ka pēc uzbrukuma vēl vismaz 20 cilvēki ir pazuduši un pastāv bažas, ka izpostītā lielveikala drupās, iespējams, tiks atrasti vēl citi līķi.

"Westgate bija jāsūta vēstījums kenijiešiem: aizvācieties no Somālijas un pārtrauciet savu agresiju pret musulmaņiem," norādīts Shebab žurnālā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ukrainas armija nedaudz atkāpusies rietumu virzienā

Ukrainas armijas virspavēlnieks Oleksandrs Sirskis svētdien paziņojis, ka situācija frontē ir saasinājusies un krievi aktīvi uzbrūk visā frontes līnijas garumā, dažos virzienos gūstot taktiskus pan...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits