Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Neatkarības piekritēji izstrādājuši plānus Katalonijas armijai

Katalonijas Nacionālā asambleja (ANC) - ietekmīgā neatkarības piekritēju organizācija - plašāku sabiedrību otrdien iepazīstinājusi ar plāniem, kādai vajadzētu būt jaunās valsts armijai, vēsta laikraksts El Mundo.

Katalonijas armijā būs vieglās kājnieku vienības, jūras desanta triecienkuģi un izlūkošanas lidaparāti, teikts plānā, kas publicēts ANC mājaslapā.

Paredzēts izveidot brīvprātīgo militāro dienestu un rezerves spēkus, kas tiktu iesaukti aktīvajā dienestā ārvalstu intervences gadījumā vai arī rodoties terorisma draudiem.

Plānā paredzēts, ka Katalonijas karaflotē būs 2000 karavīru, vēsta laikraksts ABC.

Katalonijas armija būs jāapmāca kādas ārvalsts bruņotajiem spēkiem. Izteikts priekšlikums, ka tā varētu būt Apvienotā Karaliste.

ANC otrdien uzsvēra, ka plāns nav organizācijas oficiālā nostāja, bet gan atspoguļo aizsardzības jomas darba grupas pētījumu rezultātus.

ANC arī savākusi vairākus desmitus tūkstošus parakstu zem petīcijas, kurā vietējie līderi mudināti spert pilnīgi visus soļus referenduma sarīkošanai.

Organizācija izsludinājusi "ceļa kartes" plānu, kurā aicināts reģiona neatkarību pasludināt 2015.gada 23.aprīlī - Katalonijas aizbildņa Svētā Jura dienā.

Reģiona līderi 9.novembrī grasās rīkot juridiski nesaistošu referendumu par Katalonijas atdalīšanos no Spānijas. Šo soli Spānijas valdība uzskata par pretlikumīgu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits