Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Nemiernieki plāno izmantot iespējamos Rietumu triecienus Asada režīmam

Sīrijas opozīcijas karotāji sagatavojušies veikt uzbrukumus, izmantojot gaidāmos Rietumu triecienus Sīrijas režīma objektiem, taču netiek plānots tos koordinēt ar Rietumus spēkiem, sestdien paziņoja Sīrijas nemiernieku komandieris.Kā pavēstīja bijušais Sīrijas armijas pulkvedis un šobrīd nemiernieku Augstākās militārās padomes pārstāvis Kasims Sadedīns, padome atsevišķām nemiernieku grupām nosūtījusi rīcības plānu gadījumam, ja tiks veikti triecieni par Sīrijas režīma objektiem.

"Tiek cerēts izmantot priekšrocības, kad daži rajoni tiks novājināti triecienos. Mēs esam devuši pavēli dažām grupām sagatavoties katrā provincē, sagatavot savus karotājus, kad triecieni notiks," sacīja Sadedīns. "Viņiem tika nosūtīts militārs plāns, kas ietver sagatavošanos uzbrukt dažiem mērķiem, pa kuriem, kā mēs prognozējam, tiks veikti ārzemju triecieni, un dažiem citiem, kuriem mēs ceram uzbrukt tajā pašā laikā."Viņš uzsvēra, ka plāni sagatavoti bez ārvalstu palīdzības. Pēc Sadedīna teiktā, viņiem ASV vai kāda cita rietumvalsts nav sniegušas informāciju par saviem nolūkiem.Viņš sacīja, ka pēc nemiernieku spēku aplēsēm, Rietumu uzbrukums varētu notikt tuvākajās dienās un tas ilgs aptuveni trīs dienas."Mēs domājam, ka tie būs kādi militārie objekti, tādi kā armijas vadības štābi, militārie lidlauki, noteiktu ieroču arsenāli vai tādu lielu raķešu kā Scud palaišanas iekārtas," sacīja Sadedīna.Citi iespējamie mērķi, pēc nemiernieku domām, varētu būt objekti, kas pieder prezidentam Bašaram al Asadam vislojālākajiem spēkiem - Ceturtajai motorizētajai divīzijai un Republikāniskajai gvardei.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ārlietu ministrus kritizē par dalību protestā

Gruzijas valdošās partijas Gruzijas sapnis amatpersonas asi kritizējušas Baltijas valstu un Islandes ārlietu ministrus par piedalīšanos protestos pret "ārvalstu aģentu" likumu. Ministru ...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits