Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Nepālā esošie latvieši turpina palīdzēt zemestrīces skartajos reģionos

Daļa no Nepālā esošajiem latviešiem turpina palīdzēt zemestrīces skartajos reģionos, aģentūrai LETA pastāstīja aktīviste Lauma Kalēja.

Kalēja sarunā ar aģentūru LETA informēja, ka vakardienas Nepālā notikušās zemestrīces grūdiens ilga aptuveni 45 sekundes. Epicentrs atradies tuvu pie Ķīnas robežas, Everesta reģionā, aptuveni 80 kilometrus no valsts galvaspilsētas Katmandu.

Tāpat viņa vērsa uzmanību, ka ar viņiem zināmajiem astoņiem latviešiem viss esot kārtībā, daļa no tiem turpina palīdzēt zemestrīces skartajos reģionos. Trīs latvieši zemestrīces laikā atradušies Nepālas otrajā lielākajā pilsētā Pokharā, divi ceļā uz šo pilsētu, divi galvaspilsētā Katmandu, bet viens latvietis atradies nevalstiskās organizācijas Karmaflights.org veidotajā palīdzības bāzes nometnē, turpinot sniegt palīdzību cietušajiem.

"Kalnu ciematos atkal daudzas mājas sagruvušas, daudzi gājuši bojā," skaidroja Kalēja. "Precīzi cik, būs zināms laika gaitā. Jāņem vērā, ka iepriekšējās zemestrīces sekas vēl pilnībā netika novērstas, ciematos daudzi bojāgājušie vēl atradās zem drupām. Redzot postītos reģionus klātienē, droši varam teikt, ka vietējie iedzīvotāji pie katra mazākā zemestrīces atgrūdiena ir nobijušies, pie ilgākiem grūdieniem krīt panikā," situāciju raksturoja Kalēja, piebilstot, ka vietējie mediji ziņo, ka sagruvušas arī vairākas mājas, kā arī divas slimnīcas, kuras 25.maija grūdiena laikā bijušas smagi ieplaisājušas.

"Šo nakti iedzīvotāji atkal pavada ielās, cilvēki baidās nakšņot telpās," viņa skaidroja, piebilstot, ka šobrīd nevalstiskā organizācija Karmaflights.org nodibinājusi sadarbību ar tādām institūcijām kā Apvienotās Nācijas, Pasaules Pārtikas programma (WFP), kā arī ar profesionāliem ārstiem no Kanādas un pārstāvjiem no ASV. Tāpat tiek sniegts transporta un tehniskais atbalsts, kā arī medicīniskā palīdzība.

Jau ziņots, ka bojāgājušo skaits vēl vienā spēcīgā zemestrīcē, kuru Nepāla piedzīvoja otrdien, pārsniedzis 80, trešdien paziņojušas varasiestādes.

7,4 magnitūdu zemestrīcē, kas skāra 32 no Nepālas 75 rajoniem, tostarp apgabalus, kas smagi cieta 25.aprīlī notikušajā zemestrīcē, dzīvību zaudējuši 65 cilvēki. Tiek ziņots, ka 17 cilvēki gājuši bojā arī Indijā, bet viens cilvēks - Ķīnā. Gandrīz 2000 cilvēku tikuši ievainoti.

Otrdienas zemestrīce izraisījusi arī vairākus desmitus zemes nogruvumu sešos reģionos, un tas liek bažīties par iespējamu bojāgājušo skaita pieaugumu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Tūristu uzvedības dēļ aizsegs skatu uz Fudzi

Japānas pilsēta Fudzikavagučiko kļuvusi par kārtējo tūristu vidū īpaši iecienīto pilsētu pasaulē, kas spiesta ieviest pasākumus tūristu radīto neērtību mazināšanai, vēsta Associated Press.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits