Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Nīderlandē vēlas aizliegt pedofilu organizāciju

Nīderlandes prokuratūra trešdien pieprasījusi aizliegt pedofilu organizāciju Martijn, kas uzskata, ka labprātīgas dzimumattiecības pieaugušā un bērna starpā ir pieļaujamas. Prokuratūra norāda, ka šī organizācija apdraud sabiedrību.

"Aizliegšana un izformēšana ir nepieciešama, lai sabiedrībā izvairītos no bīstamas situācijas," prokuratūras pārstāvji norādīja Asenes civillietu tiesā, liecina tīmeklī publicētie dokumenti. Organizācija "radījusi subkultūru, kurā dzimumattiecības pieaugušo un bērnu starpā tiek pieļautas un pat glorificētas", norāda prokuratūra.

Prokuratūra vērsusies Asenes tiesā, pēc tam kad Leuvardenas apelāciju tiesa bija atteikusies uzsākt prāvu. Tieslietu ministrija pērn skaidroja, ka atbilstoši valsts likumiem apvienības aktivitātes nav pretlikumīgas. "Organizācijas aizliegšana būtu pretrunā ar izteiksmes brīvību," sacīja Martijn advokāts Berts Svīrs.

1982.gadā izveidotajā organizācijā ir 60 biedru. Tās bijušajam vadītājam Adam van den Bergam pērn oktobrī tika piespriesti trīs gadi cietumā par bērnu pornogrāfijas glabāšanu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits