Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

No Rietumāfrikas ik mēnesi var izlidot trīs ar Ebolas vīrusu inficētie

Toronto universitātes pētnieki, izmantojot statistikas metodes, secinājuši, ka mēnesī vidēji no Gvinejas, Libērijas un Sjerraleones varētu izlidot trīs ar Ebolu inficēti cilvēki, ziņo CNN.

"Mēs saprotam, ka saistībā ar uzliesmojumu pastāv arī globāli riski, mēs gribējām saprast kādi ir tie," sacīja viens no pētījuma autoriem, infekcijas slimību pētnieks Īzaks Bogočs.

Pētījuma tika apkopoti un analizēti dati par Gvinejas, Libērijas un Sjerraleones iedzīvotāju skaitu, ceļošanas paradumiem un pagājušo gadu ceļojumu statistiku, kā arī Ebolas vīrusa izplatības dati.  

Pēc zinātnieku domām šis skaitlis ir salīdzinoši neliels, tomēr jāņem vērā, ka liela daļa no lidotājiem ceļo uz citām nabadzīgām valstīm un vīrusa uzliesmojums tiek skaidrots tieši ar slikto medicīnas sistēmas infrastruktūru, kura nespēja savlaicīgi diagnosticēt bīstamo slimību.

Pētnieki arī izvērtēja pasažieru skrīningu lidostās un secināja, ka ielidojošo reisu pārbaude ir mazāk efektīva, kā izlidojošo pasažieru pārbaudes valstīs, kurās šobrīd ir Ebolas vīrusa uzliesmojums. Taču pētnieks piebilda, ka arī izlidojošo reisu skrīningam ir ļoti zema efektivitāte, jo jāņem vērā ilgais vīrusa inkubācijas periods.

Pētījuma autori uzskata, ka visi resursi ir jāvelta slimības apkarošanai Rietumāfrikā. 

Jau ziņots, ka Latvijas mediķi un Veselības ministrija uzskata, ka ir gatavi gadījumam, ja Ebolas vīruss nonāktu Latvijā, taču šāda iespēja tiek vērtēta kā maz ticama.



Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits