Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Norvēģu IT uzņēmējs: Viens latvietis ir trīs indiešu vērts

Viens latviešu programmētājs ir trīs indiešu vērts, Latvijas-Norvēģijas biznesa forumā sacīja norvēģu uzņēmuma VISMA vadītājs Ojsteins Moams.

Viņš, pretēji ierastajai IT uzņēmumu praksei, filiāli izvēlējās dibināt Latvijā un Rumānijā, jo uzņēmums vēlējas iekļauties Eiropas Savienības (ES) robežās. Par labu Latvijai ļāvusi nosvērties šīs valsts programmētāju profesionalitāte.

VISMA vadītājs par savu lēmumu stāstīja Oslo notiekošajā Latvijas-Norvēģijas biznesa forumā, ko kopā ar Latvijas ministriem un uzņēmēju delegāciju apmeklēja arī Latvijas valsts prezidents Andris Bērziņš. Forumu apmeklē vairāk kā 60 uzņēmēji no Latvijas. 

Uzrunā konferences atklāšanā ekonomikas minstre Dana Reizniece-Ozola (ZZS) uzsvēra latviešu un norvēģu radniecīgumu un pauda cerību, ka veiksmīgā sadarbība turpināsies.

Savukārt Norvēģijas Eiropas ekonomikas zonas un Eiropas Savienības lietu ministrs Vidars Helgesens pauda prieku, ka par šo iespēju dibināt jaunas biznesa saites, jo "šogad Norvēģijas izaugsme būs lēnāka nekā eirozonai, tāpēc Norvēģijai ir jāmeklē jaunas iespējas, mums ir jāveido jauna sadarbība".

DNB bankas viceprezidents Zigfrīds Andersons slavēja Latviju, sakot, ka galvenās lietas, kas iegūstamas, ieguldot Latvijā, ir zems risks, ērta loģistika, iespēja radīt specializētus produktus un atrast perspektīvas nišas. Tāpat, viņaprāt, latviešiem piemīt spēju ātri atbildēt uz tirgus pārmaiņām.

Abu valstu tirdzniecības attiecībās kopš 2013. gada ir 30% pieaugums, un pašlaik Latvijā darbojas vairāk kā 300 Norvēģu uzņēmumi.

Prezidents ar delegāciju Norvēģijā uzturēsies divas dienas. Vizītes galvenais fokuss ir ekonomiskās sadarbība un aizsardzība. Ierodoties Oslo, Bērziņu svinīgā ceremonijā sagaidīja Norvēģijas karalis un pēc svinīgās ceremonijas amatpersonas devās uz Latvijas–Norvēģijas biznesa forumu. Pēcpusdienā prezidents tiksies ar Norvēģijas premjerministri Ernu Solbergu.

Savukārt ceturtdien Bērziņš vēros militāros paraugdemonstrējumos fjordos un vēstniecībā tiksies ar latviešu diasporu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits