Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

OECD par globālu digitālu nodokli cer vienoties līdz 2020. gadam

Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijas (OECD) ģenerālsekretārs Anhels Gurija ceturtdien pavēstīja, ka šogad cer izveidot pamatus starptautiskajam tā dēvētajam digitālajam nodoklim, kas spēkā varētu stāties 2020. gadā.

Iespēja vienošanos par nodokļa piemērošanu tādiem ASV tehnoloģiju gigantiem kā Amazon, Google un Facebook panākt starptautiskā līmenī ir sarežģīta, jo vairākas valstis paudušas ieceri to paveikt pašas un Eiropā šajā jautājumā novērojama sašķeltība.

"Tas ir iespējams," intervijā ziņu aģentūrai AFP norādīja Gurija, kurš šobrīd atrodas Pasaules Ekonomikas forumā Davosā. "Es ticu, ka pastāv nosacījumi, lai šogad izveidotu pamatus nolīgumam, kas varētu tikt apstiprināts un spēkā stāties 2020. gadā."

Ierosinātais nodoklis, visticamāk, tiktu piemērots tehnoloģiju uzņēmumu tirdzniecības apjomam, nevis peļņai, kuru kompānijas mēdz reģistrēt jurisdikcijās ar visdraudzīgākajiem nodokļu nosacījumiem.

Ņemot vērā grūtības panākt vienošanos starp OECD un pat Eiropas Savienības valstīm, tādas valstis kā Lielbritānija, Francija un Spānija jau paziņojušas par ieceri vienpusīgi piemērot nodokli tehnoloģiju gigantiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits