Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Organizācija: Ķīnā bloķēta piekļuve liela daļa akreditēto ārvalstu ziņu vietņu

Ķīnas interneta cenzūras sistēma - tā dēvētais Lielais Ķīnas ugunsmūris - bloķē piekļuvi gandrīz ceturtdaļai akreditēto ārvalstu ziņu vietņu, otrdien paziņojis Ķīnas Ārvalstu korespondentu klubs (FCCC).

Ķīnā bloķēta piekļuve 23% mājaslapu no 215 starptautisko mediju organizācijām, kam ir savi žurnālisti Ķīnā, secinājusi organizācija, kas analizējusi situāciju kopā ar vietni GreatFire.org, kas seko līdzi cenzūrai internetā.

Bloķēts 31% ziņu organizāciju, kuri publicējas galvenokārt angļu valodā, kas ir plašākā runātā svešvaloda Ķīnā, teikts FCCC paziņojumā.

Ķīnā valdošā kompartija izveidojusi izvērstu cenzūras sistēmu - tā dēvēto Lielo Ķīnas ugunsmūri. Tā agresīvi bloķē vietnes, kā arī tīmekļa un televīzijas saturu un komentārus, kas skar jūtīgus tematus, piemēram, Ķīnas cilvēktiesību problēmas un pārmetumus valdībai. Sistēma bloķējusi arī sociālo tīklu Facebook un Twitter.

Ķīnā šodien noslēdzās ikgadējā Pasaules interneta konference, kas norisinājās jau sesto reizi. Pasākumu organizē Ķīna, popularizējot viedokli, ka valdībām jāspēj uzraudzīt interneta saturu savā valstī.

FCCC norādīja, ka Ķīnas cenzūra liedz ķīniešiem piekļuvi vērtīgiem informācijas avotiem par starptautiskiem jautājumiem un iekšpolitikas lietām. Bloķēto vietņu vidū ir tādu mediju mājaslapas kā BBC,  Bloomberg, The Guardian, The New York Times, The Wall Street Journal, Washington Post un Yomiuri Shimbun.

Saskaņā ar oficiālajiem datiem Ķīnā akreditēti 536 ārvalstu žurnālisti, ziņoja FCCC.

ASV interneta gigants Google 2010.gadā slēdza savu meklētāju Ķīnā, atsakoties cenzēt meklēšanas rezultātu pēc Pekinas norādījumiem.

Top komentāri

Latvijā dara to pašu
L
Delfi.lv bloķē un svītro jebkuru, kas kritizē Kariņu vai Levitu
Irlielāmērāticams
I
ka Ķīna mācās no citu kļūdām... .
sirpisunāmurs un liberālprostitūtas
s
Bloomberg nav līdzējusi gulēšana vienā gultā ar ķīnīzeru kompartiju... https://www.westernjournal.com/fcc-chairman-ominous-warning-chinas-leverage-nba-5g-networks-worse/
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits