Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Pakistāna pēc vardarbīgiem protestiem bloķē sociālos medijus

Pakistānas valdība piektdien devusi rīkojumu uz vairākām stundām bloķēt sociālo mediju un tūlītējās ziņapmaiņas platformas, lēmumu pieņemot pēc vardarbīgajiem protestiem pret Franciju.

Rīkojumā Pakistānas Telekomunikāciju pārvaldei Iekšlietu ministrija pieprasīja līdz plkst. 15 "pilnībā bloķēt" piekļuvi platformām Twitter, Facebook, Whatsapp, YouTube un Telegram.

Ministrija nesniedz paskaidrojumu par bloķēšanas motīviem, tomēr tas pieņemts dienu pēc tam, kad Francijas vēstniecība bija aicinājusi Francijas pilsoņus un uzņēmumus uz laiku pamest valsti ekstrēmistu partijas rīkoto protestu dēļ, kas paralizējuši Pakistānu. Sadursmēs dzīvību zaudējuši divi policisti.

Politiskās partijas bieži izmanto sociālos mediju, lai mobilizētu atbalstītājus.

Tūkstošiem partijas Tehreek-e-Labbaik Pakistan (TLP) atbalstītāju izgāja pilsētu ielās, pēc tam kad otrdien tika aizturēts organizācijas līderis, kas bija aicinājis no valsts izraidīt Francijas vēstnieku.

Pakistānā Francijai naidīga noskaņojuma izpausmes manāmas vairākus mēnešus, kopš Francijas prezidents Emanuels Makrons bija paudis atbalstu satīriskā izdevuma tiesībām pārpublicēt islāma pravieša Muhameda karikatūras, ko daudzi musulmaņi uzskata par zaimošanu.

Pakistānas premjerministra Imrana Hana valdībai gadu gaitā ar grūtībām izdevies savaldīt TLP, bet šonedēļ valdība paziņoja par partijas aizliegšanu, faktiski atzīstot to par teroristu organizāciju.

Ap Francijas vēstniecību, kas atrodas atrodas sabiedrībai slēgta, apsargāta diplomātiskā rajona teritorijā, tiek īstenoti papildu drošības pasākumi.

Ap vēstniecības teritorijas mūri, nostiprinot misijas aizsardzību, izvietoti kuģu konteineri.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits