Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +12 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Palestīna pievienojas Starptautiskajai krimināltiesai

Palestīna trešdien oficiāli pievienojusies Starptautiskajai Krimināltiesai (STK). Sperot šo soli, palestīnieši cer gūt iespēju tiesāt Izraēlu par tās pastrādātajiem kara noziegumiem.

Pievienošanās tika atzīmēta ceremonijā aiz slēgtām durvīm SKT galvenajā mītnē Hāgā tieši 90 dienas pēc tam, kad Palestīna bija pievienojusies Romas statūtiem, ar kuriem tika nodibināta SKT.

Vīlušies pēc vairākas desmitgades ilgušajām sarunām ar Izraēlu un bez izredzēm tikt pie savas valsts pārredzamā nākotnē, palestīnieši uzsākuši kampaņu starptautiskajās organizācijās, arī SKT, ar mērķi panākt valstiskuma atzīšanu,

"Palestīnieši vēlas taisnīgumu, nevis atriebību," sacīja palestīnieši pašpārvaldes ārlietu ministrs Riads Malki, pēc tam kad ceremonijā bija saņēmis simbolisku Romas statūtu kopiju. "Izraēlai vajadzētu mums pievienoties, kļūstot par SKT biedru."

Izraēlas premjerministram Benjaminam Netanjahu "nevajadzētu baidīties. Ja Izraēlai [pret mums] ir kādas sūdzības, viņiem vajadzētu pievienoties un izklāstīt savu lietu SKT".

SKT vecākā prokurore Fatu Bensuda janvārī uzsāka provizorisku izmeklēšanu par pērn Gazas joslas kara laikā pastrādātajiem noziegumiem.

Palestīnieši jau nosūtījuši tiesai dokumentus, pilnvarojot prokurori izmeklēt palestīniešu teritorijās kopš 2014.gada jūnija pastrādātos noziegumus.

50 dienu konfliktā jūlijā un augustā tika nogalināti aptuveni 2200 palestīnieši un 73 izraēlieši.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits