Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Palestīnieši turpina apšaudīt Izraēlu ar raķetēm; Izraēla devusi triecienu 130 mērķiem Gazas joslā

Izraēla otrdien paziņojusi, ka palestīnieši turpina no Gazas sektora apšaudīt tās teritoriju un ka kopumā kaujinieki izšāvuši jau vairāk nekā 200 raķešu.

"Kopš plkst.18 teroristu grupas no Gazas raida raķetes pret Izraēlas civiliedzīvotājiem. Bez pārtraukuma. Tagad ir plkst.4. Tas nozīmē desmit stundas ilgu raķešu uzbrukumu," vēsta Izraēlas armija.

Izraēlas armija otrdien paziņojusi, ka, reaģējot uz Izraēlas teritorijas apšaudīšanu ar raķetēm, devusi triecienus 130 "militāriem mērķiem" Gazas joslā, nogalinot 15 radikālo islāmistu grupējumu Hamas un Islāma džihāds kaujiniekus.

Vairums mērķu saistīti ar grupējumu Hamas, kura kontrolē atrodas Gazas josla, žurnālistiem pavēstīja armijas pārstāvis, piebilstot, ka saskaņā ar sākotnējām ziņām nogalināti 15 kaujinieki.

Jau pirms pusnakts armija ziņoja, ka palestīnieši izšāvuši vairāk nekā 150 raķetes, no kurām lielu daļu pārtvērusi Izraēlas pretgaisa aizsardzības sistēma Dzelzs kupols.

Otrdienas rītā armijas pārstāvis pavēstīja, ka Dzelzs kupola efektivitāte sasniegusi 90%, piebilstot, ka aptuveni trešdaļa raķešu nogāzusies, esot vēl virs Gazas joslas.

Armijas pārstāvis piebildis, ka lielais raķešu skaits, kas nokritis palestīniešu teritorijā, domājams, prasījis arī upurus.

Armija arī paziņojusi, ka kāda no palestīniešu raķetēm tomēr trāpījusi dzīvojamo ēku Aškelonā, ievainojot sešus cilvēkus.

Radikālā islāmistu grupējuma Hamas militārais spārns Al Kasama brigādes paziņojis, ka Aškelonas apšaude bijusi atriebība par kādas dzīvojamās ēkas bombardēšanu Gazas joslas rietumos.

Reaģējot uz raķešu apšaudēm, Izraēla veikusi triecienus 130 "militāriem objektiem" Gazas joslā, nogalinot vismaz 15 radikālo islāmistu grupējumu Hamas un Islāma džihāds kaujiniekus, ziņo armija.

Gaisa uzlidojumos, ko veikušas gan kara lidmašīnas, gan bezpilota lidaparāti, bombardētas raķešu ražotnes un noliktavas, kā arī kaujinieku apmācības vietas.

Tikmēr palestīnieši ziņo, ka bombardēšanā nogalināti vismaz 22 cilvēki, tostarp deviņi bērni.

Spriedze izraēliešu un palestīniešu attiecībās pēdējo dienu laikā krasi saasinājusies. Nedēļas nogalē sadursmēs starp palestīniešu dievlūdzējiem un Izraēlas policiju, kas notikušas Jeruzalemē pie Aksas mošejas, ievainoti simtiem cilvēku.

Laikraksts Jerusalem Post vēsta, ka Hamas pārstāvis esot piedraudējis ar liela mēroga uzbrukumiem izraēliešiem, ja Izraēlas policija divu stundu laikā līdz pirmdienas vakaram neatstās Aksas mošejas apkārtni.

Neilgi pēc ultimāta termiņa beigām tika saņemtas ziņas par masīvas raķešu apšaudes sākumu.

Hamas pārstāvis norādījis, ka tā esot atriebība Izraēlai "par tās noziegumiem un agresiju pret svēto pilsētu".

papildināta visa ziņa

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits