Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

papildināts (10:50) - Baltijas jūrā sēklī uzskrējušais prāmis Amorella sasniedzis Marienhamas ostu

Baltijas jūrā sēklī sestdien uzskrējušais Somijas kompānijas Viking Line prāmis Amorella naktī uz svētdienu veiksmīgi sasniedzis Ālandu salu arhipelāga galveno ostu Marienhamnu.

Prāmis saviem spēkiem ostā ienāca plkst.1.30 pēc vietējā laika (arī Latvijas laika).

Neviens no 2014 pasažieriem un apkalpes locekļiem negadījumā nav cietis.

Marienhamnas ostā no kuģa nolaisti pasažieri, kas vēlas doties uz Zviedriju, lai pārsēstos Viking Line prāmī Rosella, kas Stokholmā ieradās svētdienas rītā.

Kā paziņoja kuģniecības kompānija Viking Line, svētdien pēcpusdienā Marienhamnā ieradīsies prāmis Grace, kas pārējos pasažierus aizvedīs uz Somijas pilsētu Turku.

Kā jau ziņots, sestdien Baltijas jūrā, pie Ālandu salām, uz sēkļa un klintīm uzskrēja kompānijas Viking Line prāmis Amorella ar 1853 pasažieriem un 161 apkalpes locekli uz klāja.

Prāmis bija ceļā no Somijas pilsētas Turku uz Zviedrijas galvaspilsētu Stokholmu.

Prāmis negadījumā guvis vieglus bojājumus. Pēc negadījuma nirēji apsekoja kuģa korpusu, atklājot mazu sūci balasta tvertnē, taču prāmim atļauts turpināt ceļu uz tuvāko ostu.

Pirms negadījuma kuģim novērotas nelielas problēmas ar elektrības padevi.

Aculiecinieki Somijas medijiem stāstīja, ka uz prāmja pēkšņi izdzisušas gaismas, tas nedaudz sasvēries pa labi un atskanējis skaļš troksnis.

Pēc negadījuma pasažieru vidū panika nav izcēlusies, daudzi cilvēki gan piesardzības dēļ uzvilkuši glābšanas vestes.

Pasažieriem ik pēc 20 minūtēm sniega jaunākā informācija par notiekošo, taču prāmja veikalos un krogos pārstāts pārdot alkoholu.

Pēc Somijas transporta aģentūras jūras satiksmes kontroles vadītāja Tomasa Erlunga sacītā, pašlaik pieejamā informācija liecina, ka prāmim bija pietiekoši daudz laika, lai pirms uzskriešanas sēklī izlaistu abus enkurus un tādējādi novērstu negadījumu.

Jūras ceļš starp Ālandu arhipelāga salām, kur notika avārija, ir īpaši šaurs, norādīja Erlungs, piebilstot, ka pēc negadījuma sestdien kuģu satiksme šajā posmā tika slēgta, lai netraucētu glābšanas darbus.

Viking Line pārstāvis informēja, ka kuģa korpusa kontakts ar jūras dibenu bijis ļoti niecīgs, līdz ar to sagaidāms, ka kuģis pēc remontdarbiem trešdien spēs atgriezties regulārajā maršrutā starp Turku un Stokholmu.

Avarējušais prāmis Amorella būvēts 1988.gadā Horvātijas kuģniecībā Splitā. Prāmis var uzņem 2400 pasažieru un 450 automašīnas, liecina Viking Line vietnē pieejamā informācija.

Papildināta visa ziņa

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits