Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

papildināts (12:33) - Kolumbijā autobusā sadeguši 32 bērni

Kolumbijas ziemeļdaļā svētdien aizdegoties autobusam, sadeguši vismaz 32 bērni, kas tobrīd tajā atradās, pavēstīja Sarkanā Krusta un likumsargu pārstāvji.

Negadījumā, kas noticis netālu no Fundasjonas pilsētas, vēl 25 cilvēki, arī viens pieaugušais, ievainoti un guvuši nopietnus apdegumus, sacīja Sarkanā Krusta pārstāvis Sesars Uruenja.

"Ievainotajiem ir otrās un trešās pakāpes apdegumi, un daudzi joprojām atrodas kritiskā stāvoklī" tuvākās apkaimes, kā arī Santamarijas pilsētas slimnīcās, norādīja Uruenja.

"Mēs joprojām veicam izmeklēšanu par to, kas ir noticis, bet atbilstoši sākotnējai informācijai, netālu no Fundasjonas aizdegoties autobusam, dzīvību zaudējuši 32 bērni," sacīja reģiona policijas komandieris Rodrigo Gonsaless.

Autobusā bijuši viena līdz astoņus gadus veci bērni. Viņi bijuši mājupceļā no kāda evaņģēlisko kristiešu sarīkojuma, sacīja Fundasjonas mērs Lusa Stella-Durana.

Sprādziens autobusā izraisījies ap pusdienlaiku. Liesmas bijušas tiks spēcīgas, ka policistiem bijis grūti noteikt upuru skaitu, apliecināja Magdalenas pavalsts policijas departaments.

Atbilstoši liecinieku teiktajam šoferis autobusā vedis arī benzīna kannu, norādīja Stella-Durana.

Pats šoferis ir pazudis. Pie viņa mājas sapulcējušies vietējie iedzīvotāji, kas nama logos svieduši akmeņus, sacīja mērs.

Ugunsgrēks varēja izraisīties kontrabandas degvielas dēļ, kas vesta autobusā, vēsta laikraksts El Tiempo.

Latvijas augstākās amatpersonas saistībā ar notikušo traģēdiju izteikušas līdzjūtību Kolumbijai, portālu Diena.lv informēja Ārlietu ministrijā. Valsts prezidents Andris Bērziņš, Ministru prezidente Laimdota Straujuma (Vienotība) un ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (Reformu partija) pauž visdziļākos līdzjūtības apliecinājumus bojāgājušo ģimenēm un tuviniekiem, kā arī novēl veiksmīgu atveseļošanos cietušajiem.

(Pievienota pēdējā rindkopa.) 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ukrainas armija nedaudz atkāpusies rietumu virzienā

Ukrainas armijas virspavēlnieks Oleksandrs Sirskis svētdien paziņojis, ka situācija frontē ir saasinājusies un krievi aktīvi uzbrūk visā frontes līnijas garumā, dažos virzienos gūstot taktiskus pan...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits