Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +26 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 29. maijs
Raivis, Raivo, Maksis, Maksims

papildināts (13:36) - Sprādzieni Ankarā prasījuši 95 dzīvības

Turcijas galvaspilsētā Ankarā pie centrālās dzelzceļa stacijas sestdien nogranduši divi sprādzieni, nogalinot 86 cilvēkus un ievainojot vēl 246, liecina Turcijas dienestu apkopotā informācija. No ievainotajiem daudzi ir ļoti smagā stāvoklī, tāpēc iespējams, ka upuru skaits turpinās pieaugt. BBC vēsta, ka šis ir postošākais šāda veida terorakts, kādu Turcija piedzīvojusi.

Visas pazīmes pagaidām norāda, ka uzbrukumi apzināti vērsti pret kurdu intereses aizstāvošo Tautas demokrātisko partiju (HDP), kura organizēja gājienu, lai aicinātu pārtraukt Turcijas valdības konfliktu ar kurdu separātistu grupējumu Kurdistānas strādnieku partija (PKK). Grupējums pēc sprādzieniem paziņojis, ka pārtrauks uzbrukumus līdz 1.novembrī paredzētajām vēlēšanām.Sociālajos tīklos ievietotie foto no notikuma vietas uzreiz pēc sprādzieniem atklāja baismīgu ainu ar daudzu cilvēku mirstīgajām atliekām guļam zemē. Kadri ar cilvēkiem panikā un upuru līķiem zemē pārraidīti arī televīzijā.



Gājiena sākums bija ieplānots plkst.12. Par uzbrukumu pagaidām atbildību neviens grupējums nav uzņēmies, bet kurdu aktīvisti jau paguvuši notikušajā vainot Turcijas valdību.

Savukārt Turcijas prezidents Redžeps Tajips Erdogans norāda, ka notikušais acīmredzami ir "nožēlojams terorakts, kas vērsts pret mieru un vienotību".

Pašlaik atbildīgie dienesti pārbauda aculiecinieku sniegto informāciju, ka vismaz vienu no abiem sprādzieniem sarīkojis terorists-pašnāvnieks. Turcijas premjers Ahmets Davutolu paziņojis, ka "ir pierādījumi par diviem spridzinātājiem-pašnāvniekiem", kā arī izsludinājis valstī trīs dienu sēras.

Jāatgādina, ka sprādzieni tika sarīkoti arī partijas HDP rīkotā pasākumā šā gada jūnijā - toreiz bojā gāja četri cilvēki, bet vairāki simti tika ievainoti.

(papildināta 1.rindkopa)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits