Laika ziņas
Šodien
Skaidrs

papildināts (16:36) - Jaceņuku apstiprina Ukrainas premjera amatā

Ukrainas parlaments ceturtdien premjerministra amatā apstiprināja līdz šim opozīcijā bijušās partijas Batkivščina (Tēvzeme) parlamenta frakcijas līderi Arsēniju Jaceņuku.

Par jauno valdību nobalsoja 331 Ukrainas parlamenta deputāts.

Par aizsardzības ministra pienākumu izpildītāju apstiprināts Igors Teņjuhs, ārlietu ministra pienākumi uzticēti Andrejam Dešicam, savukārt par iekšlietām jaunajā valdībā atbildēs Arsens Avakovs.

LETA jau ziņoja, ka par Jaceņuka kandidatūras izvirzīšanu tika paziņots trešdien Kijevas Neatkarīgas laukumā, kur joprojām pulcējas tūkstošiem cilvēku, kas opozīcijas līdera nominēšanu sveica ar ovācijām.

Jaceņuka kabinetā būs arī Neatkarības laukumā izvietotās protestētāju nometnes komandants un pašaizsardzības vienību komandieris Andrejs Parubijs, kuram uzticēta Nacionālās drošības padomes vadīšana.

Savukārt Parubija vietnieka krēsls piedāvāts grupējuma Labējais sektors līderim Dmitro Jarošam, kurš gan vēl nav devis piekrišanu ieņemt šo amatu.

Tikmēr tā dēvētā Auto Maidana vadītājam Dmitrijam Bulatovam, kuru janvārī nolaupīja un nežēlīgi spīdzināja iepriekšējā režīma varasiestāžu organizēta rīkļurāvēju banda, pēc atgriešanās no ārstēšanās Lietuvā atvēlēts jaunatnes un sporta ministra portfelis.

Pievienota 2. un 3.rindkopa 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Sji Parīzē tiksies ar Makronu un Leienu

Ķīnas prezidents Sji Dzjiņpins jaunnedēļ Parīzē tiksies ar Francijas prezidentu Emanuelu Makronu un Eiropas Komisijas (EK) prezidenti Urzulu fon der Leienu, pavēstīja Leienas preses sekretārs.

Netanjahu ir apņēmības pilns veikt operāciju Rafahā

Izraēlas premjerministrs Benjamins Netanjahu otrdien paziņojis, ka plānotā ofensīva Rafahā, Gazas joslas dienvidos, notiks neatkarīgi no tā, vai tiks noslēgta vienošanās ar palestīniešu grupējumu Ham...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits