Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā 0 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

papildināts (19:14) - Krutojs: Jaunais Vilnis nākamgad nenotiks Jūrmalā

Festivāla Jaunais vilnis vadītājs un komponists Igors Krutojs paziņojis, ka tiek meklēta jauna konkursa norises vieta, informē aģentūra RIA-NOVOSTI.

Krutojs sacījis, ka līdz gada beigām tiks atrasta jauna vieta un šobrīd tiek izvērtētas norises vietas Krimā, Sočos, Kaļingradā un Kazaņā. Viņš skaidroja, ka iemesls, kādēļ festivāls pārceļas, saistīts ar Latvijas lēmumu iekļaut Krievijas skatuves māksliniekus melnajā sarakstā.

Jau vēstīts, ka Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (Vienotība) jūnijā liedza Latvijā ieceļot Krievijas estrādes māksliniekiem Oļegam Gazmanovam, Josifam Kobzonam un Allai Perfilovai, kura pazīstama ar skatuves vārdu Valērija.

Pēc mākslinieku iekļaušanas melnajā sarakstā, gan rīkotāji, gan Krievijas amatpersonas brīdināja - nākamgad festivāls varētu notikt citur. 

"Rinkēvičs par personām non grata paziņoja tieši konkursa atklāšanas priekšvakarā," sacījis Krutojs, norādot, ka tas visticamāk veikts skaļas publicitātes dēļ. Viņš arī piebildis, ka pēc tam ministrs nav "pat atvainojies par savu rīcību".

Krutojs arī pieminējis, ka Rinkēvičs vēlāk paziņojis par savu seksuālo orientāciju, bet prezidents viņu ir apstiprinājis ministra amatā.

Dziedātajās Valērijas vīrs aģentūrai RIA-NOVOSTI sacījis, ka lēmums par konkursa pārcelšanu ir "pareizs un džentelmenisks". Arī konkursa līdzdibinātājs Raimonds Pauls atbalstījis lēmumu pārcelt konkursa rīkošanu uz citu vietu.

Ārlietu ministram Edgaram Rinkēvičam pašlaik nav komentāru šajā jautājumā, aģentūru LETA informēja Ārlietu ministrijas (ĀM) preses sekretārs-vēstnieks Kārlis Eihenbaums. Rinkēvičs ir ceļā uz Latviju no vizītes Gruzijā, un nav zināms, vai viņš vēlāk paudīs viedokli par šo lietu. Jaunais vilnis zināmā mērā vērtējams kā privāts pasākums, kura organizatori paši pieņem lēmumus, un ĀM nav nedz cenzors, nedz kultūras pasākumu vērtētājs, norādīja Eihenbaums.

Vaicāts par melno sarakstu, ĀM pārstāvis norādīja, ka minētie trīs cilvēki tika tajā iekļauti, jo diezgan tiešā veidā bija atbalstījuši Krievijas agresīvās darbības pret kaimiņvalsti Ukrainu un savu brāļu tautu ukraiņiem.

Lēmumi par kādas personas iekļaušanu šajā sarakstā tiek pieņemti, reaģējot uz konkrētu situāciju. Latvijas brīvība ir izcīnīta ar asinīm, tāpēc, cienot Latvijas zemi un tautu, nevar pieļaut, ka šeit ierodas cilvēki, kuri pauž aicinājumus kādai tautai pazust no pasaules, uzsvēra Eihenbaums. Pašlaik viņa rīcībā nav informācijas, kas liktu papildināt "melno sarakstu", taču ĀM pastāvīgi sekojot līdzi situācijas attīstībai.

Konkurss Jaunais vilnis Jūrmalā norisinās jau kopš 2002. gada.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Krievijā nogāzies bumbvedējs Tu-22M3

Krievijā Stavropoles novadā nogāzies Ukrainas spēku notriekts Krievijas tāla darbības rādiusa bumbvedējs Tu-22M3, piektdien pavēstīja Ukrainas un Krievijas amatpersonas.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits