Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

papildināts (22:07) - Rinkēvičs: ES sankcijas noteiks konkrētām Ukrainas amatpersonām

Ceturtdienas, 20.februāra, vakarā Eiropas Savienības (ES) Ārlietu ministru padomes ārkārtas sēdē pieņemts politisks lēmums par sankciju noteikšanu konkrētām personām, kas atbildīgi par cilvēktiesību pārkāpumiem un pārmērīgu spēka pielietošanu Ukrainā, portālam Diena.lv īsi pēc sēdes pastāstīja ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (RP).

"Ukrainas amatpersonas, uz kuru sirdsapziņas ir neproporcionāla spēka lietošana pret civiliedzīvotājiem un rupji cilvēktiesību pārkāpumi, ir saucamas pie pilnas atbildības. Runa ir par diviem sankciju veidiem, kuri gan, visticamāk, tiks apvienoti. Viens ir šo [atbildīgo] cilvēku finanšu līdzekļu iesaldēšana ES teritorijā, otrs - ieceļošanas aizliegums Eiropas Savienībā," atklāj Rinkēvičs.  Pašlaik ir pieņemts politisks lēmums, kas vēl jānoformē juridiski. Konkrēti saraksti un atbildīgo personu uzvārdi varētu būt zināmi jau tuvāko dienu laikā. "Mūsu pozīcija ir pietiekami stingra. Tie nevar būt zema līmeņa cilvēki. Tiem ir jābūt cilvēkiem, kuri reāli pieņēmuši lēmumus – cilvēki arī prezidenta administrācijā un dažādās valdības struktūrās. Būs konkrēti saraksti, skaitļi, un nedomāju, ka mums būs jāgaida ilgi," norāda ministrs. Pieņemts arī lēmums ES ietvaros koordinēt plašas medicīniskās palīdzības sniegšanu Ukrainā cietušajiem. Rinkēvičs uzsver, ka arī Latvijas iespējas palīdzēt vardarbīgajās sadursmēs cietušajiem nav izsmeltas, un rīt par šo jautājumu viņš runās ar ministru prezidenti Laimdotu Straujumu.Tāpat tiks diskutēts par iespēju nosūtīt uz Ukrainu humāno palīdzību medikamentu veidā. Jau vēstīts, ka saistībā ar Ukrainā notiekošo asinsizliešanu ES dalībvalstu ārlietu ministri ceturtdien Briselē pulcējās uz ārkārtas sanāksmi, lai spriestu par sankciju noteikšanu atbildīgajām personām.(papildināta 2.rindkopa)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Krievijas triecienos Harkivai divi nogalinātie

Krievijas bruņoto spēku otrdien veiktajos triecienos Ukrainas austrumu pilsētai Harkivai nogalināti divi un ievainoti seši cilvēki, paziņoja Harkivas apgabala kara administrācijas vadītājs Olehs Siņe...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits