Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

papildināts (9:30) - Ziemeļkoreja otrdienas naktī paliek bez interneta

Ziemeļkorejā otrdienas naktī uz vairākām stundām pārtrūka interneta sakari, un radās baumas, ka tā varētu būt ASV atriebība par hakeru uzbrukumu Holivudas kinostudijai Sony Pictures.Interneta sakari, kas Ziemeļkorejā ir pieejami ierobežotā veidā, pilnīgi pārtrūka uz deviņarpus stundām, un šī pārtraukuma cēlonis vēl nav noskaidrots.

Lai gan no Ziemeļkorejas komentāru nav, ASV interneta eksperti ziņojuši, ka "Ziemeļkoreja ir daļēji atpakaļ internetā", vēsta raidsabiedrība BBC. 

ASV bāzētais interneta analītiķu uzņēmums Dyn Research informēja, ka Ziemeļkorejas četri tiešsaistes tīkli, kas visi ir pievienoti starptautiskajam tīmeklim ar Ķīnas telekomunikāciju pakalpojumu sniedzēja China Unicom starpniecību, bija bez interneta sakariem deviņas stundas un 31 minūti, līdz otrdienas rītā pēc vietējā laika šie sakari tika atjaunoti.

Dyn Research atzina, ka Phenjanas ļoti ierobežotā infrastruktūra var būt pakļauta elektroapgādes pārtraukumiem, bet šī interneta sakaru pārtrūkšana "šķiet atbilstoša trauslam tīklam ārēja uzbrukuma apstākļos".

ASV prezidents Baraks Obama un Federālais izmeklēšanas birojs (FIB) ir apsūdzējuši Ziemeļkoreju hakeru uzbrukuma organizēšanā Holivudas kinostudijai Sony Pictures, kas pēc šī uzbrukuma atcēla Ziemassvētkos paredzēto komēdijfilmas Intervija (The Interview) pirmizrādi.

Šajā Sony Pictures producētajā filmā ir parādīta fiktīva CIP sazvērestība ar mērķi nogalināt Ziemeļkorejas vadītāju Kimu Džongunu, un šī filma izprovocējusi Phenjanas sašutumu.

ASV prezidents Baraks Obama 19.decembrī brīdināja Ziemeļkoreju, ka tai draud ASV atbildes reakcija par kiberuzbrukumu Sony Pictures. "Mēs atbildēsim. Mēs atbildēsim proporcionāli un mēs atbildēsim vietā un laikā, un veidā, kādu mēs izvēlēsimies," piebilda Obama.

Obama arī norādīja, ka kinostudija "ir kļūdījusies", atceļot 25.decembrī plānoto komēdijas izlaišanu.

Vašingtonas amatpersonas atteicās komentēt pieņēmumu, ka interneta sakaru pārtrūkšana Ziemeļkorejā bijusi pirmā stadija Obamas solītajā "proporcionālajā" atbildes reakcijā.

ASV amatpersonas tomēr ir aicinājušas Ziemeļkoreju kompensēt Sony Pictures zaudējumus, kurus nodarījis hakeru uzbrukums.

Ziemeļkoreja ir pārstāvēta internetā galvenokārt ar vietni Uriminzokkiri, kas pazīstama ar propagandas videomateriāliem, kuri nosoda Dienvidkoreju un ASV.

pievienota 3.rindkopa

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits