Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Papua-Jaungvineja uz mēnesi bloķēs pieeju Facebook

Okeānijas valsts Papua-Jaungvineja uz mēnesi bloķēs pieeju sociālajam tīklam Facebook - šajā laikā paredzēts izvērtēt portālā izveidotos viltus profilus un interneta giganta ietekmi uz sabiedrību, ziņo BBC.

Ministrs Sems Bazils, kurš ir atbildīgs par komunikācijas nozari, paziņojis, ka tiks noskaidroti lietotāji, kas veido viltus profilus un publicē pornogrāfiskus materiālus, viņš arī paudis iespēju, ka valsts varētu izveidot pati savu sociālo mediju. 

Ministrs norādījis, ka mēnesis ir gana ilgs laiks, lai varētu izvērtēt sociāla medija ietekmi. Tiesa gan, kā norāda BBC, šajā valstī pieeja internetam ir tikai apmēram 10% valsts iedzīvotāju, kopā tur dzīvo apmēram astoņi miljoni cilvēku.

Papua-Jaungvineja 2016. gadā pieņēma likumu, kas regulē virtuālo telpu. 

Jāatgādina, ka šogad pavasarī, pēc KNAB priekšnieka Jēkaba Straumes izteikumiem par iespējamo vajadzību bloķēt sociālo tīklu Facebook, Latvijas sabiedrībā izvērtās asas diskusijas par šo jautājumu - daudzi norādīja, ka tas ir faktiski neiespējami, citi pasvītroja, ka tas nerisinās problēmu ar viltus ziņu izplatību un nenoskaidrotu avotu apmaksātām politiskajām reklāmām. Aprīlī Straume gan pats norādīja, ka jautājums par Facebook bloķēšanu vairs nav aktuāls.


Par to, kā KNAB birojs uzraudzīs politisko aģitāciju priekšvēlēšanu laikā, tostarp kā tiks kontrolēta aģitācija sociālajos tīklos, lasi intervijā ar KNAB šefu Jēkabu Straumi Lai oligarhi izģērbjas!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits