Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +12 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

Par Īslandes prezidentu piekto reizi pēc kārtas kļuvis Olafurs Grimsons

Piekto amata termiņu pēc kārtas ieguvis pašreizējais Īslandes prezidents Olafurs Grimsons, kurš uzvarējis sestdien notikušajās prezidenta vēlēšanās. Neoficiālie vēlēšanu rezultāti liecina, ka 69 gadus vecais O. Grimsons ieguvis 52,4% īslandiešu atbalstu, bet viņa galveno konkurenti 37 gadus veco televīzijas žurnālisti Toru Arnorsdotiru, kura neilgi pirms vēlēšanām dzemdēja meitu, atbalstījuši 33,4%, ziņo Reuters.

Prezidenta amatam Īslandē ir vairāk reprezentatīva nozīme, tomēr 2010. gadā O. Grimsons radīja plašu starptautisku rezonansi, kad viņš uzlika liegumu likumam, kas paredzēja izmantot valsts nodokļu maksātāju naudu, lai atmaksātu 3,8 miljardus eiro (2,66 miljardi latu) Lielbritānijai un Nīderlandei, kuru valdības bija izmaksājušas kompensācijas savas valsts pilsoņiem, kuri zaudēja noguldījumus 2008. gadā bankrotējušajā Īslandes interneta bankā Icesave. Vēlāk šo likumu īslandieši noraidīja arī referendumā, ko bija izsludinājis prezidents.

O. Grimsons prezidenta amatā atrodas kopš 1996. gada un nostrādājis četrus termiņus, pa četriem gadiem katru. Viņš gan ir uzvarējis tikai divās prezidenta vēlēšanās, jo 2000. un 2008. gada vēlēšanās viņš bija vienīgais kandidāts, tādēļ mandāta termiņš tika pagarināts.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits