Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Par zādzībām Īrijas veikalos apsūdzētai piecu bērnu mātei no Latvijas piemēro pārbaudes laiku

Īrijas pilsētas Dundalkas tiesa noteikusi pārbaudes laiku piecu bērnu mātei no Latvijas, 30 gadus vecajai Gunai Ļevčenkovai (Guna Levcenkova), kura tika apsūdzēta kopumā 11 pārtikas, apģērba un saimniecības preču zādzībās Dundalkas veikalos, kas veiktas laikā no 2010. līdz 2012. gadam, vēsta laikraksts The Irish Times.

G. Ļevčenkova, kura pirmoreiz tiesas priekšā par zādzībām stājās vēl 2011. gadā, paziņoja, ka zagusi tādēļ, lai uzturētu savus piecus bērnus – meitas, kuru vecums šobrīd ir no 4 līdz 11 gadiem. Pārbaudes laika noteikšana nozīmē reģistrētas sodāmības neesamību, norāda laikraksts.

Dundalkas rajona tiesas (Dundalk District Court) tiesnesis Viljams Hamils (William Hamill) ar pārbaudes laika noteikšanu aprobežojās pēc tam, kad tiesas sēdē pārliecinājās, ka G. Ļevčenkova pabeigusi 40 stundu brīvprātīgā darba programmu, un ka viņai piedāvāts darbs atbilstoši kopienas nodarbinātības kārtībai (Community Employment Scheme).

Laikraksts atgādina, ka G. Ļevčenkova Īrijā ieradusies 2009. gadā un viņas reģistrētā dzīvessvieta ir Dundalkā, taču tā kā viņa nekad nav strādājusi algotu darbu, sievietei nepienākas sociālie pabalsti. Līdzīgā situācijā atrodas arī viņas dzīesbiedrs, kurš tāpat ir bezdarbnieks. Šī iemesla dēļ tiesnesis V. Hamils jau iepriekšējo tiesas sēžu laikā neslēpa savu sašutumu par G. Ļevčenkovas bezpalīdzīgo stāvokli, kamdēļ uz tiesas sēdi paskaidrojumu sniegšanai tika izsaukti sociālo dienestu pārstāvji, kuriem pēc tam tika uzlikts par pienākumu nodrošināt ģimenei palīdzību. Pēc visu formalitāšu nokārtošanas 2012. gada jūlijā viņa beidzot sāka saņemt sociālos pabalstus.

Jāpiebilst, ka no tiesneša piedāvājuma atgriezties Latvijā G. Ļevčenkova atteicās, norādot, ka dzimtenē viņas stāvoklis nebūtu labāks.

Pēc tiesas sēdes G. Ļevčenkova aar advokāta starpniecību pateicās par atbalstu visiem cilvēkiem, kuri pēc informācijas par viņas situāciju izskanēšanas plašsaziņas līdzekļos snieguši palīdzību viņai un viņas meitām. Tāpat G. Ļevčenkova pateicās arī tiesnesim V. Halijam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Maskavā atceļ "nemirstīgā pulka" gājienu

Maskavā drošības apsvērumu dēļ rīkotāji atcēluši 9.maijā plānoto "nemirstīgā pulka" gājienu, kas daudzviet Krievijā ticis rīkots Otrā pasaules kara dalībnieku piemiņai, otrdien pavēstīja am...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits