Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Pēc 50 gadiem atrasta avarējusi Čīles futbola komandas lidmašīna

Alpīnisti Čīles Andos atraduši pirms vairāk nekā pusgadsimta pazudušas lidmašīnas atliekas, kurā atradās Čīles futbola zvaigznes.

1961.gada 3.aprīlī avārijā cieta LAN Chile Douglas DC-3 lidmašīna, bet tagad tās atliekas alpīnisti atraduši Maulē, aptuveni 300 kilometrus uz dienvidiem no Santjago.

''Lidmašīna atrodas kalnos, vairāk nekā 3200 metru augstumā. Diezgan liela daļa fizelāžas joprojām atrodas tur, daudzi fragmenti ir izkaisīti apkārtnē, tostarp cilvēku kauli. Tagad stāsts par šo notikumu tiks pārrakstīts, jo sākotnēji tika uzskatīts, ka lidmašīna varētu atrasties citur," paskaidrojis viens no alpīnistiem Leonardo Alvornoss.

Kad tā avarēja, lidmašīnā atradās 34 cilvēki, un visi tika atzīti par mirušiem. To skaitā bija astoņi Green Cross futbola komandas spēlētāji, komandas treneris Arnaldo Vaskess, kā arī citi komandas personāla cilvēki un draugi, kuri atgriezās no futbola mača Osorno.

Kopš avārijas lidmašīna tika uzskatīta par pazudušu, un, balstoties uz cita pilota redzēto, tika uzskatīts, ka lidmašīnas atliekas varētu atrasties netālu no Linaresas pilsētas.

Alpīnisti atteikušies sniegt konkrētu informāciju par lidmašīnas atrašanos, skaidrojot, ka baidās no vietas apgānīšanas, kaut tā ir nomaļa.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits