Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +10 °C
Viegls lietus
Pirmdiena, 10. jūnijs
Malva, Anatols, Anatolijs

Pēc protestiem NPP pasludina Bengāzī par Lībijas ekonomikas galvaspilsētu

Pēc protestiem pret jauno varu Lībijas Nacionālā Pārejas padome (NPP) pirmdien pasludināja Bengāzī par valsts ekonomikas galvaspilsētu. "Bengāzī būs Lībijas ekonomikas galvaspilsēta," preses konferencē paziņoja NPP pārstāvis Abdelrazaks al Aradi, piebilstot, ka ar ekonomiku saistītās ministrijas atradīsies Bengāzī, kur februārī aizsākās protestu kustība pret pulkveža Muamara Kadafi režīmu.

Jautāts, vai šāds lēmums pieņemts, reaģējot uz pirmdien Bengāzī aizvadītajiem protestiem pret NPP, al Aradi atbildēja apstiprinoši. "Jā. Kopš revolūcijas Bengāzī ļaudis jūtas atstumti un aizmirsti," viņš skaidroja.

Lai protestētu pret NPP, kas valstī nākusi pie varas pēc uzvaras pilsoņkarā, kā arī tās priekšsēdētāju Mustafu Abdeldžalilu, pirmdien demonstrācijā Bengāzī pulcējās aptuveni 200 cilvēku.

Sadusmotie demonstranti izsauca saukļus pret Abdeldžalilu un pārmeta NPP, ka tās darbībai trūkst caurskatāmības. Protestētāji arī pauda neapmierinātību par Abdeldžalila nule kā teikto, ka Kadafi karavīriem tiks piedots.

Pirmdienas protesta akcija Bengāzī notika tajā pašā pilsētas centra laukumā, kur 15.februārī tika sarīkota pirmā Kadafi pretinieku demonstrācija.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Fon der Leiena pasludina uzvaru EP vēlēšanās

Eiropas Komisijas (EK) prezidente Urzula fon der Leiena, kas pretendē uz otru pilnvaru termiņu, svētdien pasludinājusi konservatīvo uzvaru Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanās.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits