Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +11 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Pēc valsts apvērsuma izgāšanās Burundi arestēti trīs ģenerāļi

Trīs ģenerāļi arestēti par mēģinājumu veikt vardarbīgu valsts apvērsumu Burundi, no amata gāžot prezidentu Pjēru Nkurunzizu. Apvērsuma līderis ģenerālis Godfrīds Nijombare vēl turpina bēguļot, vēsta BBC.Ar viņu sazināties izdevies aģentūrai AFP, kurai Nijombare paziņojis, ka "viņš un viņa sekotāji plāno padoties", un pauda cerību, ka viņi netiks nogalināti.

Viens no trim arestētajiem ģenerāļiem ir kādreizējais valsts aizsardzības ministrs Kirils Ndajirukije. Ja tiks pierādīts, ka viņš ir bijis viens no apvērsuma līderiem, viņam jārēķinās ar tribunālu.Pēc vairākas dienas ilgušām sadursmēm valdībai un Nkurunzizam lojālie spēki apvērsuma mēģinājumu apturēja, un prezidents no Tanzānijas atgriezies Burundi. Iepriekš tas nebija iespējams, jo nemiernieki bija bloķējuši valsts galvaspilsētas Bužumburas lidostu. Tiek sagaidīts, ka Nkurunziza tuvākajā laikā pie tautas vērsīsies ar uzrunu. Burundi pēdējās nedēļās valda nemieri un ielās notiek asi protesti pēc tam, kad prezidents Pjērs Nkurunziza, kurš amatā ir jau divus termiņus, paziņojis, ka plāno uz augsto amatu pretendēt arī trešo reizi. Šonedēļ tie pārauga apvērsuma mēģinājumā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Makrons brīdina, ka Eiropa "ir mirstīga"

Francijas prezidents Emanuels Makrons ceturtdien aicinājis Eiropu stāties pretī problēmām mainīgajā pasaulē un brīdinājis, ka "mūsu Eiropa šodien ir mirstīga un tā var nomirt".

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits