Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Pēc vēlēšanu atcelšanas situācija latviešu darbības teritorijā Afganistānā uzlabojusies

Situācija Afganistānā izvietoto Latvijas karavīru darbības teritorijā pēc tam, kad tika atcelta šīs valsts prezidenta vēlēšanu otrā kārta, ir uzlabojusies. Par to Dienai sestdienas pēcpusdienā pastāstīja Afganistānas ziemeļos Meimanas pilsētā izvietotā kontingenta komandieris majors Valts Āboliņš un valsts austrumos Kunāras provincē esošās latviešu karavīru grupas komandieris majors Ilmārs Lejiņš.

Kā stāstīja V.Āboliņš, arī vietējās varas pārstāvji, līdzīgi starptautiskās koalīcijas karavīriem, esot priecīgi par to, ka vēlreiz nav jārīko pilsoņu došanās pie vēlēšanu urnām, jo tad noteikti atkal būtu bijis jāsagaida palielināta nemiernieku aktivitāte. Tagad rodas iespaids, ka islāma radikāļiem un citiem naidīgajiem grupējumiem  kādu laiku zudusi iniciatīva un viņi īsti nezina, kā rīkoties. Saprotams, ka latviešu karavīri par to priecājas, turklāt arī gaida tuvojošos ziemu.Tas gan vairāk attiecas nevis uz Meimanā izvietotajiem karavīriem, kuri decembra vidū jau dosies mājās, bet gan uz 34 karavīriem un virsniekiem, kuri atrodas Kunāras provincē dažu kilometru attālumā no Pakistānas robežas. Kalnainajā teritorijā ir kļuvis vēsāks un virsotnēs redzams sniegs, taču pagaidām kalnu takas ir vaļā un līdz ar to nemiernieki vēl var veikt savu vienību apgādi no Pakistānas.Abi virsnieki relatīvo situācijas uzlabošanos skaidroja ar nesen veiktajām veiksmīgajām kaujas operācijām. Pagaidām gan majors I.Lejiņš atturējās izdarīt secinājumus, cik lielā mērā samazinājušās apšaudes latviešu karavīru posteņos. To ir grūti pateikt tāpēc, ka pēdējā laikā divus posteņus koalīcijas spēki nolēmuši slēgt. I.Lejiņš pastāstīja, ka pašreiz daļa viņa vienības karavīru ir atvaļinājumā, bet citi ir atgriezušies no atvaļinājumiem, un, ja būs iespējams, 18.novembrī Bostikas bāzē tiks sapulcēti visi latviešu karavīri. Līdz šim tā nav bijis, jo liela daļa karavīru atrodas vairākus desmitus kilometru attālās bāzēs."Varbūt šajā novembra pārdomu laikā būs vieta arī vēsturiskām atmiņām par Bermonta cīņu laikiem, varbūt iedegsim arī kādu svecīti. Protams, mēs apzināmies, ka esam Latvijas karavīri un pildām svarīgu pienākumu Latvijas drošībai."Majors V.Āboliņš pastāstīja, ka Meimanā esošie karavīri mēģina saprast, kāda ir jaunā situācija viņu atbildības teritorijā un abas izlūku vienības jeb MOT brauc uz ciematiem, kuros viņi kādu laiku nav bijuši.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ievainotais Slovākijas premjerministrs spēj runāt

Ievainotais Slovākijas premjerministrs Roberts Fico spēj runāt, bet ir noguris un joprojām atradās ļoti smagā stāvoklī, pēc sava sabiedrotā apmeklējuma slimnīcā pavēstīja jaunievēlētais S...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits