Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Phenjanu Olimpiādes noslēgumā pārstāvēs augsta ranga ģenerālis

Ziemeļkoreja uz Phjončhanas Ziemas olimpisko spēļu noslēguma ceremoniju sūtīs vienu no politiskās elites hierarhijā visaugstāk stāvošajiem militāristiem - ģenerāli Kimu Jon Čolu, ziņo BBC. Tā kā Dienvidkoreja olimpiskās spēles cenšas izmantot arī attiecību uzlabošanai ar ziemeļu kaimiņu, pozitīvus signālus vismaz publiskā retorikā saņemot arī no Phenjanas, zīmīgi pieminēt, ka tieši šis ģenerālis, kurš bijis atbildīgais par valsts izlūkdienestu darbu, personīgi varētu būt plānojis vairākus pret Dienvidkoreju vērstus uzbrukumus.

Tiek uzskatīts, ka ģenerālis Kims Jon Čons, kurš šobrīd vada departamentu, kas atbildīgs par attiecībām abu Koreju starpā, savulaik plānojis tādus uzbrukumus, kā, piemēram, 2010. gadā notikušo Dienvidkorejas flotes kuģa nogremdēšanas operāciju. Toreiz bojā gāja 46 Dienvidkorejas jūrnieki.

Sagaidāms, ka ģenerāļa vadītā delegācija Phjončhanā uzturēsies trīs dienas, kuru laikā tiksies arī ar Dienvidkorejas prezidentu Munu Jēinu.

Jāatgādina, ka Ziemeļkorejas līderis Kims Čen Uns, sagaidot atpakaļ delegāciju, kuras sastāvā bija arī viņa māsa, no Olimpiādes atklāšanas ceremonijas, uzteica Dienvidkoreju par pūlēm, ko tā pielikusi, lai uzņemtu viesus no kaimiņvalsts. Tomēr eksperti norāda, ka šāda šķietama atmaigšana un ierasti tik asās un uzbrūkošās retorikas pieklusināšana no Ziemeļkorejas puses varētu nozīmēt nevis patiesus centienus uzlabot attiecības, bet vienkārši izdevības izmantošanu, lai uzlabot savu tēlu pasaules acīs.

No ASV puses noslēguma ceremoniju Dienvidkorejā pārstāvēs prezidenta Donalda Trampa meita Ivanka, kas būs delegācijas vadītāja, un zināms, ka Dienvidkoreja negrasās rīkot oficiālu tikšanos starp savstarpēji naidīgo valstu pārstāvjiem.


Ziemas olimpiskajām spēlēm Phjončhanā seko līdzi - Diena.lv/phjonchana2018

Top komentāri

jeptv...
j
tur vēl šoigu vajadzēja ar kodol galviņām padusē .
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits