Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Otrdiena, 7. maijs
Henrijs, Jete, Henriete, Enriko

Poļu lidmašīnas «melnās kastes» ierakstā dzirdama pilota lūgšana

Polijas prezidenta Leha Kačiņska nokritušās lidmašīnas pilota lūgšanu pirms TU-154 ietriekšanās zemē 10.aprīlī fiksējušas lainera pašierakstošās ierīces, kuras nesen atrastas katastrofas vietā, atzinis Polijas ģenerālprokurors. Lidmašīnas «melnās kastes» ieraksti tikšot atklāti ceturtdien, vēsta NEWS.ru.

Kā vēsta Polijas mediji, lidmašīnas «melnās kastes» ierakstījušas ne tikai sarunas pilota kabīnē, bet arī fona trokšņus, kas nākuši no salona. Aiz pilota kabīnes atradās stjuaršu telpa, savukārt aiz tās – trīs VIP saloni.

Pirmajā salonā atradies Polijas prezidents L.Kačiņskis ar kundzi, citās – 90 gadus vecais Rišards Kačorovskis, kurš bija pēdējais Polijas trimdas prezidents, kā arī ministri un militārie vadītāji.

«Pēdējās 20 sekundēs dzirdamas ne tikai sarunas pilota kabīnē, bet arī pieaugoša murdoņa no pasažieru saloniem. Pašās beigās mēs dzirdējām necilvēciskus šausmu un sāpju kliedzienus,» Polijas izdevumam stāstījis kāds izmeklēšanai tuvas anonīms avots.

Tajā pašā dienā Polijā šie paziņojumi tika noraidīti, paziņojot, ka lidmašīnas «melnās kastes» ierakstījušas tikai fona trokšņus no pilota kabīnes, līdz kurai nevarētu būt nonākušas skaņas no pasažieru salona, paziņojis apakšpulkvedis Zbigņevs Žepa, kurš izmeklē Smoļenskas traģēdiju.

Vaicāts, kad tiks atklāti «melnās kastes» ieraksti, Polijas ģenerālprokurors Andžejs Seremets teica, ka «neredz iemeslus, kāpēc lai to nedarītu», izņemot personīgus motīvus, piemēram, «pilota lūgšanu pirms lidmašīna ietriecās zemē».

Ģenerālprokurors pastāstījis, ka izmeklēšanai bija četras katastrofas versijas – terora akts, tehniska kļūme, pilota kļūme vai arī abu pēdējo iemeslu kombinācija. Pagaidām neviena no versijām neesot atmesta.

Pagaidām arī neesot skaidrs, kurā brīdī pilots pieņēmis lēmumu piezemēt lidmašīnu. Ģenerālprokurors paziņoja, ka viņam nav informācijas, vai kāds no lidmašīnas augstajiem pasažieriem varētu būt ietekmējis pilota lēmumu nosēdināt TU-154.

Polijas izmeklētāji, kuri strādā, lai atšifrētu 10.aprīlī pie Smoļenskas nokritušās L.Kačiņska un citu augstu Polijas valsts vadītāju delegācijas  lidmašīnas «melnās kastes» ierakstus, trešdien no Maskavas atgriezīsies Varšavā. Ceturtdien Polijas ģenerālprokurors grasās sniegt paziņojumu par izmeklēšanas rezultātiem Krieviā, vēsta Interfaks.

«Ar žurnālistiem mēs tiksimies ceturtdien. Visa Polija vēlas uzzināt «melnās kastes» ierakstu saturu,» teica Polijas ģenerālprokurors. Viņš arī solīja neko neslēpt, lai nedotu iemeslu jelkādām aizdomām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits