Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Porošenko atļauts izbraukt no Ukrainas

Bijušais Ukrainas prezidents Petro Porošenko pirmdien paziņoja, ka viņam dota atļauja izbraukt no valsts.

Viņš sestdien apsūdzēja valdību tā dēvētā politiskā pamiera pārtraukšanā, kas ir spēkā kopš Krievijas iebrukuma Ukrainā, jo viņam netika ļauts šķērsot Polijas robežu.

Porošenko bija oficiāla atļauja doties uz NATO Parlamentārās asamblejas sesiju Viļņā, bet nevarēja tajā piedalīties. Taču eksprezidents pavēstīja, ka viņam izdosies apmeklēt citu tikšanos pēc tam, kad Eiropas Savienības (ES) dalībvalstis palīdzējušas nokārtot viņa izbraukšanu no Ukrainas. Kuras tieši valstis viņu atbalstījušas, Porošenko neatklāja.

Porošenko partijā "Eiropas solidaritāte" apgalvo, ka Porošenko pašlaik velta savus spēkus tam, lai Ukraina iegūtu kandidātvalsts statusu Eiropas Savienībā un NATO, kā arī saņemtu bruņojumu.

Kopš Porošenko prezidentūras beigām viņam izvirzītas vairākas apsūdzības. Prokuratūra apgalvo, ka eksprezidents, kas ir viens no Ukrainas bagātākajiem uzņēmējiem, bijis iesaistīts ogļu pārdošanas darījumā, no kā finansiālu labumu guvušas Krievijas atbalstīto kaujinieku bandas Austrumukrainā 2014.gadā un 2015.gadā.

Nesen tika ziņots, ka Ukrainā apcietinātais prokrieviskais politiķis Viktors Medvedčuks ir nolēmis sniegt liecības, tostarp pret Porošenko.

Janvārī Kijevas tiesa eksprezidentam noteica ar brīvības atņemšanu nesaistītus drošības līdzekļus, cita starpā viņam arī bija jānodod sava ārzemju pase.

"Eiropas solidaritāte", kas ir otrā lielākā partija Ukrainas parlamentā, pauda pārliecību, ka Porošenko tīšām liegts izbraukt no valsts, lai viņš nevarētu piedalīties NATO sanāksmē.

Porošenko tikšanās laikā bija plānojis "aicināt sabiedrotos Madrides samitā jūnijā nodrošināt Ukrainai Rīcības plānu dalībai NATO", teikts Porošenko preses dienesta paziņojumā.

Porošenko tā arī neizdevās piedalīties NATO Parlamentārās asamblejas sesijā Viļņā, bet viņš otrdien apmeklēs Eiropas politisko partiju samitu Nīderlandē.

"Pēc Eiropas Parlamenta deputātu un ES valstu valdību locekļu spiediena Petro Porošenko varēja doties uz ārzemēm, lai piedalītos Eiropas Tautas partijas samitā un kongresā Roterdamā," paziņoja viņa preses dienests.

Dienests norādīja, ka Porošenko uz robežas ar Poliju "parādīja tos pašus dokumentus", ar kuriem viņam divas reizes tika liegts izbraukt no valsts.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Krievijā nogāzies bumbvedējs Tu-22M3

Krievijā Stavropoles novadā nogāzies Ukrainas spēku notriekts Krievijas tāla darbības rādiusa bumbvedējs Tu-22M3, piektdien pavēstīja Ukrainas un Krievijas amatpersonas.

ASV mediji: Izraēla veikusi triecienus Irānā

Irānas valsts mediji piektdienas rītā ziņo par sprādzieniem Isfahānas provincē valsts centrālajā daļā, bet ASV mediji atsaucas uz amatpersonu teikto, ka Izraēla veikusi atbildes triecienus Irānai.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits