Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 13. maijs
Ira, Iraīda, Irēna, Irina

Postošā ugunsgrēkā Dienvidkorejas slimnīcā desmitiem upuru

Plašā ugunsgrēkā un aprūpes namā Dienvidkorejā bojā gājuši vismaz 37 cilvēki, tostarp vairāki slimnīcas darbinieki, vēsta The Guardian. Vēl vairāki desmiti nelaimē ievainoti. Šī nāvējošākā šāda veida ugunsnelaime Dienvidkorejā pēdējo desmit gadu laikā.

Vien dažas nedēļas pirms šodienas ugunsgrēka, kas izcēlās Sejonas slimnīcā Mirjanā, valsts dienvidaustrumos, līdzīga ugunsnelaime Dienvidkorejā jau notika, tādējādi nu pamatoti tiek uzdoti jautājumi par drošības standartiem sabiedriskās ēkās.

Sākotnēji valsts prezidenta birojs ziņoja, ka bojā gājis 41 cilvēks, bet sazvanoties ar Mirjanas pilsētas ugunsdzēsības dienesta vadītāju, skaitlis precizēts uz 37. Bojā gājis arī slimnīcas ārsts un medmāsas palīgs. Lielākā daļa upuru gājuši bojā, saindējoties ar dūmiem.

Ugunsgrēka brīdī slimnīcā bija 177 pacienti, ziņoja aģentūra Yonhap

Slimnīcas direktors Sons Pjons Čhols preses brīfingā televīzijā informējis, ka sešstāvu slimnīcai nav atbilstošas drošības infrastruktūras, piemēram, ūdens smidzināšanas ierīces, jo likumā iepriekš neesot prasīts ar tādiem obligāti aprīkot tik nelielas ēkas. The Guardian gan vēsta, ka jau 2016. gada decembrī publiskotas Iekšlietu ministrijas vadlīnijas paredzēja ar smidzinātājiem obligāti aprīkot ēkas, kurām ir seši vai vairāk stāvi. Sons žurnālistiem skaidroja, ka slimnīcā regulāri veiktas drošības inspekcijas, un pavisam drīz bija ieplānots slimnīcu aprīkot arī ar smidzināšanas iekārtām.

Šobrīd tiek veikta izmeklēšana, lai noskaidrotu ugunsgrēka cēloni.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits