Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Princi Hariju aicina atteikties no troņmantinieka pienākumiem nopludināto kailfoto dēļ

Kailfoto skandāla dēļ britu presē jau parādījušies aicinājumi princim Harijam, trešajam pēc kārtas pretendentam uz Lielbritānijas kroni, atteikties no karaļnama pārstāvēšanas un kļūt par "parastu pilsoni". Savukārt britu karaļnams vērsies Preses sūdzību komisijā saistībā ar portāla TMZ īpašumā nonākušajām prinča Harija kailfotogrāfijām, kurās viņš iemūžināts, ballējoties Lasvegasā.

Ar telefonu uzņemtās fotogrāfijas ir publicējusi virkne interneta vietņu, kā arī dzeltenās preses izdevumu. Karaļnams vēlas panākt šo fotogrāfiju publicēšanas aizliegumu Lielbritānijā, uzsverot, ka medijiem jāievēro prinča privātās dzīves neaizskaramība, vēsta izdevums Guardian.

Lai arī britu karaļnams fotogrāfiju nopludināšanas dēļ nav draudējis vērsties tiesā, mediji tiek aicināti ievērot savus uzvedības kodeksus un respektēt prinča privāto dzīvi, norāda Guardian.

Jau ziņots, ka Lielbritānijas karaļnama pēcnācējs princis Harijs, apmeklēdams ASV, iekūlies kailfoto skandālā. Proti, preses rīcībā nonākušas fotogrāfijas, kurās redzams, kā princis, kopā ar draugiem izklaidējoties Lasvegasā, kādā ballītē izģērbies kails.

Ballīte, kurā piedalījies karaļnama pārstāvis, rīkota MGM Grand viesnīcā. Kā liecina portāla TMZ rīcībā esošās fotogrāfijas, 27 gadus vecais princis ballītē kādā brīdī nolēmis izģērbties kails, lai kā no mātes miesām nācis kopā ar kādu sievieti uzspēlētu biljardu.

Britu karaļnams trešdienas pēcpusdienā apstiprināja, ka fotogrāfijās redzamais vīrietis ir princis Harijs. Lai arī Lielbritānijas lielākie laikraksti trešdien nolēma atteikties no prinča Harija bilžu pārpublicēšanas, kāds portāls Īrijā tās pārpublicējis, bet britu tabloīdi savukārt veltījuši princim virkni cieņu aizskarošu virsrakstu. Presē arī uzvirmojušas diskusijas par prinča atbilstību titulam un publicēti arī aicinājumi princim atteikties no troņmantinieka pienākumiem un karaļnama pārstāvēšanas – gluži kā to savulaik darījusi viņa nelaiķe māte, princese Diāna.

Jāpiebilst, ka šis nav pirmais karaļnama mēģinājums apklusināt presi saistībā ar mediju rīcībā nonākušajām karaļnama pārstāvju kailfotogrāfijām. Proti, 1999.gadā Veseksas grāfienes Sofijas kailais torss tika publicēts izdevumā The Sun. Izdevuma galvenais redaktors Deivids Jillands publiski atvainojās pēc tam, kad britu karaļnams viņu apsūdzēja „izplānotā nežēlībā“ un vērsās Preses sūdzību komisijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits