Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Rinkēvičs: Latvija uzskata, ka Gruzijas ceļš uz NATO ir neatgriezenisks

Latvija uzskata, ka Gruzijas ceļš uz NATO ir neatgriezenisks, šādu pozīciju šodien pauda ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (Vienotība), alianses samitā Varšavā piedaloties NATO un Gruzijas komisijas darba sesijā.

Sesijā tika apspriestas NATO-Gruzijas attiecības, apstiprināts NATO Īpašās atbalsta programmas pārskats, atzīmēts jau sasniegtais un meklēti jauni veidi, kā palielināt sabiedroto atbalstu Gruzijai tās aizsardzības spēju stiprināšanā, aģentūru LETA informēja Ārlietu ministrijā.

Rinkēvičs pauda gandarījumu par NATO-Gruzijas komisijas sanāksmi samita laikā. "Gruzija ir daudz paveikusi Eiropas Savienības un eiroatlantiskās integrācijas ceļā, rādot piemēru pārējām kandidātvalstīm. Ir svarīgi turpināt sāktās reformas, gaidāmajām parlamenta vēlēšanām ir jābūt kārtējam apliecinājumam, ka Gruzijas demokrātija ir nobriedusi. Uzskatām, ka Gruzijas uzcītība, strādājot pie reformu efektīvas ieviešanas, būtu atzinīgi novērtējama. Latvija uzskata, ka Gruzijas ceļš uz NATO ir neatgriezenisks," uzsvēra Latvijas ārlietu ministrs.

Kā ziņots, NATO dalībvalstu līderi, lai atturētu iespējamos Krievijas draudus, piektdien Varšavā notikušajā samitā apstiprinājuši četru starptautisko bataljonu izvietošanu Polijā un Baltijas valstīs, preses konferencē paziņoja alianses ģenerālsekretārs Jenss Stoltenbergs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits